Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества в България Кремен Георгиев заяви по Нова, че новият отоплителен сезон ще бъде с по-ниска цена за парното. Според него цените за всички топлофикации ще са по-ниски с между 9 и 15% от тези, които са действали през целия преден регулаторен период.

Георгиев изтъкна, че е много трудно да се прогнозира какви колебанията ще има в бъдеще в цената на синьото гориво. Въпреки сложния начин за изчисления, хората трябва да знаят безспорния факт, че ще плащат по-малко.

Създаденият напоследък проблем е главно политически, но основна роля е изиграл фактът, че темата с цената на парното не може  да се обяснява на разбираем човешки език.

"В КЕВР работят безспорни експерти, но те не са медийни звезди, журналисти или телевизионни водещи. Те имат едно експертно професионално говорене по една специфична материя и техният изказ някой път е по-неясен за широката аудитория", коментира председателят на АТДБ.

Пред други медии Кремен Георгиев заяви, цитиран в съобщение на асоциацията, че  "псевдоексперти" от определени опозиционни политически сили са се опитали да жонглират с цифрите за цените на парното за да създават изкуствено политическо напрежение, което да стресира обществото.