Биткойнът все още не е стигнал дъното в поевтиняването си, вероятно това ще се случи през април 2019 година и тогава криптовалутата ще се търгува по 1700 долара за брой. Такава прогноза направи в Туитър Мурад Махмудов, един от водещите експерти в тази сфера. Завършилият Принстън финансист сравнява днешната ситуация на криптоборсите с подобна ситуация през 2014-2015 година.

По-рано и друг известен експерт - Вини Лингъм прогнозира спад на биткойна до 3000 долара за брой в следващите два месеца. В коментари относно цената на криптовалутите се откроява и мнението, че повечето от тях са надценени в момента и очакванията за спад са основани на този факт.

Трябва да се отбележи, че мненията за поскъпване на Биткойна също имат своите привърженици. Един от инвеститорите, известен с името Galaxy твърди например, че криптоборсите навлизат в период на натрупване, което означава, че поевтиняване под 3000 долара за брой е възможно ,но малко вероятно.

Delphi Digital, независим консорциум за пазарни проучвания, също наскоро заяви, че биткойнът в момента навлиза в натрупване. Последната дума обаче има пазарът, а той в момента не е особено благосклонен към криптовалутите. Но всичко би могло и да се промени, ако се появят условия за това.