През януари и февруари изтичат над 753 хил. годишни електронни винетки за леки автомобили. Валидността им може да бъде проверена в интернет на Vinetki.bg, на TollPass.bg или в мобилното приложение Tollpass, където онлайн може да се плати и новата винетка за 2022 г., на познатата цена от 97 лева. Това съобщиха от "Интелигентни трафик системи" АД. Нова винетка може да се купи до 30 дни преди желаната начална дата на валидност.

При проверка на валидността на електронната винетка се въвежда само регистрационният номер и държавата на регистрация на автомобила. Независимо от къде е купена - онлайн или от пунктове за продажба, винетката може да бъде проверена и подновена онлайн.

Да купиш електронна винетка за 2022 г. става лесно, бързо и удобно онлайн, като в рамките на 1-2 минути се въвеждат номер на пътното превозно средство, категорията му и желания период на валидност на винетката, коментират от компанията и допълват, че е важно да проверим данните преди да финализираме плащането. Сигурността на транзакцията с банкова карта е гарантирана от компанията с двустепенна идентификация.

Vinetki.bg и TollPass.bg предлагат допълнителни удобства като въвеждане на регистрационния номер на автомобила в защитен потребителски профил. Така заплащането на винетка става без да има нужда отново да се въвеждат данните на автомобила и без риск от грешки.

В профила си клиентите разполагат с история на своите покупки за всички автомобили, за които са заплащали електронни винетки, както и с всички разписки, като няма нужда да се разпечатват на хартия и да се предоставят за проверка на контролиращите органи.

Друго удобство за потребителите на онлайн платформите на компанията е напомнянето за изтичаща винетка, което се изпраща на предоставен имейл и така не се допуска шофиране без заплатена такса, което може да доведе до глоби.

"Интелигентни трафик системи" от 2019 г. е национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси - електронни винетки и тол и официален партньор на Агенция "Пътна инфраструктура".