Големите играчи на пазара спряха да се съобразяват с ценоразписа на бензиностанциите на Веселин Марешки. Масовото поевтиняване, предизвикано от евтиното гориво на бизнесмена, вече е в историята, показа проверка на Dir.bg.

Марешки продължава да държи цени 30-35 стотинки под тези на конкуренцията, но изглежда е загубил битката, след като изглежда никой не му обръща сериозно внимание.

Справка в специализирания сайт Фуело показва, че въпреки значително по-ниската цена на VM Petrolium на горивата-А95 е 2.14 лева, дизелово гориво-2.21 лева- веригите, които държат лъвския пай от пазара са на 36 стотинки над цената на А95 и 22 стотинки над дизела.

Допреди няколко месеца тази разлика в районите на присъствие на бензиностанциите на Марешки бе 4-5 стотинки в негова полза. Днес нещата са различни.

Пред Dir.bg Веселин Марешки заяви, че такава промяна отразява по-правилна позиция на големите вериги и проява на бизнес-разум. Според него с различните си цени досега, те са настройвали хората срещу себе си и сега се коригират.

"Има случаи на обществено недоволство, наскоро научих за такъв случай в района на Велико Търново и Горна Оряховица. Хората са протестирали заради разлики в цените на годината от 30 стотинки на разстояние само 3-4 километра в бензиностанции на една от веригите. Така че това вероятно обяснява нещата с цените", каза той.

Веселин Марешки заяви, че не възнамерява заради промяната в ценовата политика на големите играчи на пазара за горива да променя своята политика.

"Досегашната ми бизнес практика, вече 27 години е последователна няма причина да я променям и ще запазя по-ниските цени. Що се отнася до това дали ще откривам нови бензиностанции или не, отговорът е-да, ще откривам. Но всичко зависи от хората-ако искат да има моя бензиностанция в някой район, ще направя всичко възможно да я изградя и пусна в експлоатация", завърши лидерът на "Воля".