Преди много години имало едно момиче, което не можело да стои на едно място по време на час. Тя постоянно се разсейвала и вниманието ѝ не се задържало върху уроците. Освен всички други затруднения, които имала в училище, Джилиан имала най-лошият почерк, който някой можел да си представи. Писането ѝ било толкова впечатляващо нечетливо и грозно, че родителите ѝ и учителите ѝ започнали да се притесняват. Притеснението им нараснало до такава степен, че те решили, че за нея ще е най-добре ако я запишат в училище за деца със специални нужди.

Родителите на Джилиан я завели при училищната психоложка в едно от тези специализирани училища, за да оцени състоянието ѝ и да потвърди притесненията им. Там, обаче се случило нещо много неочаквано. По време на посещението на Джилиан, докторката пуснала музика и извела майката на момичето от кабинета си. Двете жени останали да я наблюдават от външната страна на кабинета, когато те с удивление видели как Джилиан се изправила и затанцувала в пълен синхрон с ритъма на музиката, напълно потъвайки в момента. Тогава докторката се обърнала към майката на момиченцето и ѝ казала: "Годпожо Линн, Джилиан, не е болна. Тя е танцьорка. Заведете я в училище по танцуване."

Това е историята на едно момиче открило елемента си. Онова, което прави историята още по-впечатляваща, обаче е че Джилиан Линн е една от най-известните и уважавани танцьорки и хореографи. Тя е автор на хореографиите на две от най-дългите и впечатляващи представления на Бродуей - "Фантомът от Операта" и "Котките". Също така е и пример, за успехите, които човек може да постигне, когато открие и развие Елемента си.

Какво е Елементът

Елементът е мястото на което се срещат онова, което обичаме да правим с това, в което сме добри. Той е мозайката на това кои сме и кои избираме да бъдем. Отразява качествата и интересите, които живеят в нас, както и индивидуалния ни профил. Какво ни "пасва" или на какво "пасваме". Елементът може да ни помогне, както да намерим правилната за нас работа и професионална реализация, така и при избора на университет.

Предизвикателство:

Това е едно много интересно предизвикателство, което изисква от теб да проявиш креативност и малко търпение. В рамките на 3 дена записвай в тефтер какъв мислиш, че е твоят елемент. Дори и да нямаш идея, самото писане ще породи идеи. А ако изпълниш предизвикателството за 7 дена и ни изпратиш мейл на careerrevolutionbg@gmail.com можеш да спечелиш уникалната 30% отстъпка от курса за кариерно ориентиране и предприемачество Career rEvolution.