Италианската компания Фереро (Ferrero) временно спира работата на най-големия си завод за производство на течния шоколад Нутела (Nutella) заради понижаване на качеството му. Това се посочва в съобщение на френския филиал на компанията, цитирано от ТАСС.

Решението за временно спиране на завода във Вилерс-Екал, Нормандия, е взето като предпазна мярка, се отбелязва в съобщението. Компанията уверява, че към момента ситуацията не е засегнала нито един вид от продуктите й в продажба, а в доставките за клиентите няма да има прекъсвания.

Понижаването на качеството е било установено на 19 февруари при контрол на един от компонентите в състава на Нутела и десертчетата Киндер Буено (Kinder Bueno). Компанията провежда резследване, резултатите от което ще бъдат публикувани в края на текущата седмица.

Заводът във Вилерс-Екал произвежда 600 000 кофички Нутела дневно, което е една четвърт от дневното производство на течния шоколад в целия свят. За последните 10 години Фереро е удвоила оборотния си капитал, който в момента е 10 млрд. евро. В 22-те предприятия на компанията в различни страни работят 30 000 души.