Главните изпълнителни директори на "Уорнър брос дискавъри" (Warner Bros Discovery) и на "Парамаунт глобал" (Paramount Global) са се срещнали, за да обсъдят евентуална сделка за сливането на двете корпорации от сектора на развлекателния бизнес. Това е съобщил за Ройтерс източник, запознат със ситуацията, предаде БТА.

Все още няма яснота дали "Уорнър брос дискавъри", които тази година представиха филма "Барби" ще дадат оферта за придобиването на "Парамаунт глобал" от конгломерата "Нешънъл амюзмънт" (National Amusements Inc), е посочил източникът на Ройтерс.

За срещата между Дейвид Заслав ("Уорнър брос дискавъри") и Боб Бакиш ("Парамаунт глобал") първо съобщи новинарският сайт "Аксиос", позовавайки се на редица източници.

Преговорите между корпорациите все още са в ранна фаза и е възможно да не се стигне до сделка, посочва "Аксиос".

"Уорнър брос" е основана от Албърт, Сам, Хари и Джак Уорнър и е учредена на 4 април 1923 г. Библиотеката на студиото се състои от повече от 145 000 часа, включително 12 500 игрални филма и 2400 телевизионни програми, съставени от над 150 000 отделни епизода.

"През последните 100 години "Уорнър брос" създаде някои от най-разпознаваемите и обичани филми, телевизионни предавания и герои, измисляни някога, и е мястото за въздействащо разказване на истории, което едновременно определя и отразява нашата култура. Ние сме развълнувани от светлото и динамично бъдеще на нашата компания и докато се впускаме в нейния втори век, ще продължим да разказваме страхотни истории, които забавляват, информират и вдъхновяват публиката по цял свят", каза преди година Дейвид Заслав - главен изпълнителен директор на "Уорнър брос Дискавъри".