Британският премиер Борис Джонсън обеща да помогне на почиващите, блокирани от фалита на туристическата компания Томас Кук Thomas Cook), предадоха световните агенции.

"Томас Кук" е най-старата туристическа фирма в света. Британската компания е създадена през 1841 г. и една от най-известните в целия свят.

Ще направим всичко, което е по силите ни, за да приберем пътници у дома, каза Джонсън в коментар преди днес в ранните часове Томас Кук да обяви фалит. По един или друг начин държавата ще трябва да се намеси, което е съвсем правилно, за да помогне на блокираните летовници, добави той. В момента над 150 000 британски летовници са в чужбина и ще трябва да бъдат върнати в родината, според регулатора на гражданската авиация на Великобритания.

Джонсън каза пред журналисти на борда на самолета на Кралските военновъздушни сили "Вояджър", пътуващ за Ню Йорк за Общото събрание на Организацията на обединените нации, че мислено е с клиентите на Томас Кук, съобщи британската Прес асосиейшън.

Ситуацията е много трудна и очевидно ние сме загрижени силно за клиентите на Томас Кук, които сега вероятно ще имат затруднения при прибирането си у дома, каза Джонсън.