TollPass представя възможността за отчитане на тол такси чрез GPS тракери. Така методите за автоматичен толинг стават два. "Интелигентни трафик системи" АД е първата компания, която предоставя и двете услуги на българския пазар: отчитане чрез специализирано GNSS бордово устройство и чрез устройство за проследяване базирано на GPS технология - GPS тракер.

До момента над 25000 активни потребители са оборудвани с GNSS бордови устройства. До края на следващата седмица очакванията са цифрата да надхвърли 30 000. Доставките на бордови устройства ще продължат и през април, но съобразено с възможни ограничения от наложеното извънредно положение в страната.

Всички желаещи да използват наличните си GPS тракери за отчитане на тол такси вече могат да го направят с TollPass, в партньорство с оторизирания Доставчик на декларирани данни - Тол БГ.

Превозвачите, които нямат инсталирани тракери в автомобилите си, могат да ползват тази услуга като заявят своето желание към Тол БГ, след което TollPass ще осигури свързаността и отчитането на сумите за тол таксуване. В предстоящите дни ще бъдат добавени и други партньори - доставчици на декларирани данни, чрез които клиентите ще могат да ползват услугата.

Какво трябва да направят желаещите да отчитат автоматичен толинг чрез GPS устройство

  1. Да се свържат с Тол БГ на https://www.tollbg.eu/или 0800 18 600
  2. Да сключат договор за автоматично отчитане на тол такси чрез GPS тракер
  3. Да създадат профил на TollPass.bg
  4. Да използват функционалностите на TollPass.bg онлайн и в реално време

Всички клиенти на TollPass, независимо от оборудването, което са избрали - бордово устройство или GPS тракер, използват функционалностите на платформата.

Те имат достъп до своя профил на TollPass.bg, където изцяло онлайн могат да стартират и заплащат услугата, както и в реално време да получават информация за потреблението на всяко отделно превозно средство, за генерираните тол такси, за желан период от време.

TollPass дава възможност на тежкотоварните превозвачи с автомобили над 3.5 тона да управляват бизнеса си изцяло от платформата, която им дава достъп до счетоводните документи и детайлни справки на пътуванията по платената пътна мрежа за всяко превозно средство в договора.

Всички пътни такси на едно място с TollPass

TollPass.bg е технологичното решение, което обединява всички пътни такси на едно място - електронни винетки, маршрутни карти, автоматичен толинг чрез GNSS бордово устройство или чрез GPS тракер.

Вече функционира и мобилното приложение Tollpass, което всеки потребител може да изтегли безплатно на мобилен телефон или таблет. Приложението осигурява бързо и удобно заплащане на електронна винетка за леките автомобили, както и достъп до тол услугите за тежкотоварните автомобили и автобуси, в това число - закупуване на маршрутна карта, проследяване на баланс по договорите за автоматично таксуване, зареждане на сума по баланса, важни нотификации и други.