Търговският регистър вписа новото временно ръководство на "Автомагистрали" ЕАД. Очаква се днес новото ръководство да поеме управлението на търговското дружество, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

Ръководството и регионалният министър Виолета Комитова в близките дни ще направят изявление.

В Съвета на директорите на дружеството влизат Валентин Вълков, Десислава Христова и Иван Станчев.

Снимка: МРРБ

Припомняме, че регионалният министър Виолета Комитова издаде заповед за смяна на ръководството на "Автомагистрали". 

След като новият борд внесе в Агенцията по вписванията документите, смяната беше атакувана от изпълнителния директор на дружеството Стоян Беличев

На 22 юни Софийският градски съд спря регистърното производство по вписването на ново ръководство на държавната фирма.

Решението на съда било взето след иск на Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на директорите - Александър Филев и Иван Коларов. Той е бил подаден по-рано същия ден.

Основният аргумент е нарушение на член 21 от Закона за публичните предприятия, т.е. това, че служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова, която иска да смени ръководството на "Автомагистрали" ЕАД, не е провела конкурс за тези постове, както и това, че по закон членовете на борда трябва да са петима, а не трима, както тя предлага и както е сегашното положение.

От определението на съдията става ясно, че вписването на новото ръководство и съответно заличаването на старото е спряно до решаване по същество на спора, който възниква с подаването на исковата молба.