Може ли да говорим отново за строителен бум? Има ли луда надпреварва в инвестициите в недвижими имоти?

Отговорът е, че оживлението на инвестиционния пазар в строителството, започнало през последните години, безспорно е факт!

Инвестициите набират скорост, а бизнес климатът в сектора се завръща към един "здравословен" растеж. Свидетели сме на нови мащабни жилищни, хотелски и офис проекти.

През последните години се забелязва ръст от почти 10-12% в инвестициите в имоти, а скокът се дължи най-вече на увеличеното строителство на сгради, което е 56% от общата продукция в сектора, където ръстът е почти 18% на годишна база.

Жилищното строителство е по-балансирано, а инвестициите в нови проекти са в по-голяма степен ориентирани и съобразени с търсенето. Днес предлагането на пазара на недвижими имоти е голямо. Когато се прави покупка на жилище, е добре да се знае, че ще има сигурност на сделката. Какво означава това?

Инвеститорът да е надеждна фирма, която застава с имиджа си зад проекта и разполага с необходимия финансов ресурс и капацитет за завършването му. Партньорският състав - в лицето на архитекти и изпълнители, също да е добре подбран. Всичко това придава стойност на имота. Реално, покупката на имот не е просто сделка. Това е осъзнато право на избор за дълъг период от време.

Снимка: City Life – Luxury apart complex

И точно поради тази причина търсенето на имот е един сложен процес, в който не се взимат прибързани решения. Предлагането е голямо. Цените са различни. Обикновено цената определя качеството на изпълнение. Но е факт това, че търсенето на имоти от по-висок клас в затворени комплекси постепенно се увеличава през последните години. Респективно това кара и фирмите да търсят подходящи парцели, които да превърнат в уютна, спокойна и защитена зона.

Моят дом е моята крепост - както е казал народът.

В пика на инвестициите на пазара на недвижими имоти се отличава пилотния проект на младия и целеустремен екип на строително-инвестиционните компании - "Роял Ви" ООД и "Роял Инженеринг" ООД, които са обединени от общата кауза - да реализират жилищни проекти, отговарящи изцяло на търсенето на съвременния купувач.

"Роял Ви" ООД предлага професионални услуги, свързани с инвестициите в недвижими имоти - консултация относно избора на имот, закупуването и управлението на имотa, изготвянето на анализи и проучвания на пазара на недвижимите имоти, предпроектни, правни и маркетингови проучвания. Фирмата е фокусирана върху цялостното управление на проекта, последвалите продажби и менажиране на собствеността.

Снимки: City Life – Luxury apart complex

Това, което отличава Роял Ви от много други фирми на пазара, е фактът, че се ръководят от няколко основни принципа - високи стандарти, ефективно сътрудничество и дисциплинирано изпълнение на работата. Тези ценности играят основна роля в движението и развитието на организацията, чиято основна цел е постигането на дългосрочен растеж и бизнес успехи. И зад всичко това стои екип от талантливи и опитни професионалисти и партньори, защото, както се казва, "... бизнесът е колективна игра и за да сте сред печелившите, създайте перфектния тим."

Роял Инженеринг ООД е специализирана в строителството на жилищни сгради и съоръжения. "Строителството е нашата страст и ние използваме всеки ден на строителната площадка, за да подобряваме своята работа и да въвеждаме иновативни техники за строителство. За всеки проект подхождаме критично към своята работа, влагаме много любов в изпълнението, желязна воля за успех и смирение да споделяме с останалите", казват от фирмата.

В Роял Инженеринг ООД залагат на една различна визия, предлагайки интелигентни и творчески решения за справяне с трудни строителни сценарии, защото се грижат за детайлите на застроената среда, спазвайки обещанията си за осигуряване на безупречно изпълнение.

Снимка: City Life – Luxury apart complex

Отличителният им начин на работа остава своя отпечатък върху стартовия проект на фирмата - "City Life - Luxury apart complex".

Няма как да отречем, че в столицата има много затворени комплекси. И все повече фирмите се ориентират към такъв тип строителство. На фона на голямото предлагане, няма как да не отбележим, че броят на бутиковите апарткомплекси от затворен тип, обаче, не е голям. Именно такъв е "City Life - Luxury apart complex". И без да преувеличаваме, планината е буквално на ръка разстояние.

В следващите редове ще Ви запознаем с жилищния комплекс "City Life - luxury apart complex", който е разположен в кв. "Малинова долина" (съвсем близо до Ринг мол) - един от най-новите и модерни жилищни квартали на София, който предлага спокойствие в подножието на планина Витоша.

Символиката се крие още в наименованието му и игриво обрисува необходимата, противоположната на забързаното ежедневие и търсена от всички ни, хармония и спокойствие на дома.

Бутиковият жилищен комплекс с контрол на достъпа предлага 18 апартамента, разпределени в 2 жилищни сгради с подземни гаражи, разположени сред богато озеленен вътрешен двор с BBQ зона и детска площадка.


Всяка от сградите включва сутеренно ниво, осигуряващо удобно паркиране на живущите в самостоятелни гаражи с опция за зарядни станции за електромобили от световната марка VESTEL на нашия доверен партньор - EVPoint.

Снимки: City Life – Luxury apart complex

Всяка сграда се състои три жилищни етажа - с по 3 апартамента на всеки етаж, общо по 9 апартамента в сграда. Цялостната визия на комплекса е базирана върху основните опорни точки - планината, природата и градът. Модерният и иновативен облик, сигурност и висококачествено строителство са само част от предимствата на комплекса.

На първо място, ексклузивната локация, гарантираща достъпа до важни пътни артерии и бизнес локации, едновременно с това, осигуряваща уюта, спокойствието и свежестта на природата. Инфраструктурната обезпеченост е постигната посредством бързия достъп до Околовръстния път на София, непосредствената близост на автобусни спирки и бъдещото изграждане на метростанция - само на няколко метра.

Комплексът се намира на пешеходно разстояние до София Ринг Мол и Икеа, в близост са разположени - Бизнес парк Младост, Гаретидж парк, Училища и детски градини, Университети, Лечебни заведения и аптеки.

Високият стандарт на обитаване допълнително се гарантира от луксозния клас на материалите и изпълнението на сградата, малкото на брой апартаменти, разнообразни по големина и тип, възможността за 180-градусова панорамна гледка.

Снимка: City Life – Luxury apart complex

Независимо дали изберете двустайно или четиристайно жилище, помещенията в него са проектирани така, че максимално да удовлетворяват изискванията и на най-взискателния клиент, а именно - благоприятно разположение по отношение на географските посоки, с цел максимално ослънчаване, добре премерени по площ пространства, големи френски прозорци и отопление на газ. Седемкамерната дограма с троен стъклопакет и окачената фасада допълнително допринасят за високия клас на сградата. Kонцепцията на жилищен комплекс "City Life - luxury apart complex" е насочена към природосъобразния начин на живот в спокойна и уютна среда. Комплексът предлага контрол на достъпа и сигурност за своите обитатели, които не биха направили компромис с мястото за своя дом.
Снимка: City Life – Luxury apart complex

Говорейки за качество, няма как да пропуснем да споменем и това, че в проекта са привлечени водещи проектанти, архитекти и консултанти - Архитектурно бюро "Румина-АМ", ръководено от арх. Румяна Запрянова, Бюро за инженерни и архитектурни структури "Биас-М", представлявано от инж. Маньо Манев, Строителен надзор "АБ-Надзор" в лицето на инж. Ангелика Георгиева.

От самото начало на проекта, всяка стъпка, всеки детайл е прецизно обмислен. Поставяйки се на мястото на клиента, "Роял Ви" ООД и "Роял Инженеринг" ООД създадоха комплекс, отговарящи изцяло на търсенето на съвременния купувач, който не би направил компромис с мястото за своя мечтан дом.

Затова "City Life - Luxury apart complex" не е просто поредният затворен комплекс, той е място, за което хората си казват - заслужава си да бъда тук.