Компанията "Сименс" (Siemens) ще си сътрудничи с фирмата за земеделска продукция, отглеждана на закрито "Ейти Ейкръс Фармс" (80 Acres Farms), съобщи БТА, като се позова на информация на "Сименс".

С пет производствени ферми в Югозападен Охайо, нова ферма във Флорънс, Кентъки, бъдеща ферма в Ковингтън, Джорджия, и съоръжения за научноизследователска и развойна дейност в Арканзас и Нидерландия, компанията е специализирана в отглеждането на следващото поколение храна в екологични, закрити ферми по-близо до потребителите, пише в съобщението.

Подкрепени с първоначалната инвестиция на "Сименс Файненшъл Сървисиз" (Siemens Financial Services), двете компании си партнират за прилагане на иновативна технология в селскостопанската индустрия.

Сътрудничество със "Сименс" включва оптимизиране, автоматизиране и контрол на земеделските съоръжения и процеси на "80 Acres Farms". Работейки с технологичния филиал на компанията - Infinite Acres, "Сименс" подкрепя индустриализацията и мащабирането на собствената платформа Loop на компанията - цялостно решение, което обхваща софтуер и алгоритми за управление на културите, контрол на околната среда, роботика и автоматизация.

Направление "Интелигентна инфраструктура" на Сименс предоставя оборудване за електроразпределение, а технологиите им за енергиен и сграден мениджмънт на съоръженията помагат за наблюдение на системите за пожарна безопасност, сигурност и електроразпределение от един интерфейс. Направление "Дигитални индустрии" ще инсталира пакет от модерни решения за индустриална автоматизация и периферни устройства, за да помогне за автоматизирането на производствената линия. Друго направление на концерна "Сименс" в момента разработва цифров близнак, който симулира фермата, развитието на растенията и производствения процес, за да предвиди растежа на културите при различни условия и да оптимизира бъдещи ферми.

"Само за седем години ние преминахме от едно съоръжение за научноизследователска и развойна дейност до високотехнологична модулна система, която можем да внедрим по целия свят", каза Майк Зелкинд, съосновател и главен изпълнителен директор на "80 Acres Farms". Стандартизирането на нашата технология и инфраструктура дава възможност за бързо и ефективно разрастване в световен мащаб. Чрез изграждането на мрежа от ангажирани глобални партньори като "Сименс" можем да изхраним още десетки милиони хора за няколко години, добавя той.