Александър Димитров, изпълнителен директор на А1 България, получи отличието "Мениджър на годината" за 2018 г. на официална церемония в Софийската опера. Конкурсът се организира за 11-та година от списание "Мениджър".

Наградата беше връчена от президента на България Румен Радев, който е патрон на конкурса.

"Когато говорим за български бизнес, искам да направим едно ясно разграничение, защото за мен има два типа бизнес - единият се фокусира почти изцяло в търсене на подходящи хора сред онези, които разпределят публични средства. Другият - върху ефективен мениджмънт, иновации, конкурентоспособност. Първият ражда несправедливост, корупция, задушава качеството, отдалечава ни от модерния свят и води надолу цялото общество. Вторият движи напред българската икономика, инвестира в обучение и квалификации на служителите, който постепенно, но неотклонно модернизира България и ни води в лидерството в Европа. Него трябва да подкрепяме и като държава, и като общество", с тези думи Радев се обърна към финалистите в конкурса.

"Развитието му през последните десетилетия нямаше как да се случи, ако не бяхте вие - българските предприемачи - хора с богат опит, вземащи важни оперативни и стратегически решения. Вашият успех не се измерва само с пари, защото той означава модернизация на нашето общество. Днес това изисква кураж и характер. Държавата е длъжник на българския бизнес по отношения на правила предсказуемост, законност. Но и той е длъжник на нашите граждани по отношение на заплащане", заяви още държавният глава. 

Снимка: БТА

Победителят благодари на екипа и журито за оказаната чест.

"Бъдещето и технологиите няма да се случат без компании като нас, които да осигурят интернет", заяви Александър Димитров и се обърна към младите хора с призив да не спират да научават нови неща.

"В момента знанието е най-лесно достъпно, но и наученото знание в момента, в който е научено, остарява", каза още той и благодари и на семейството си, като обеща, че започва да работи за наградата съпруг на годината.

Изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев връчи отличие на Петя Димитрова - главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, в рамките на тазгодишния конкурс "Мениджър на годината".

Снимка: Официален сайт

Конкурсът "Мениджър на годината 2018" се провежда за 11-а поредна година, като отличава най-добрите практики в мениджмънта в България.

64 висши мениджъри от 24 сектора на икономиката участваха в настоящото издание. 41 от тях преминаха във втория етап на надпреварата, а десетте финалисти са избрани на третия етап, при който бяха оценени личностните им качества по т.нар. 360-градусова оценка (специализирани интервюта с всеки от финалистите, техни служители и партньори).

Десетте финалисти на 11-то издание на конкурса управляват компании, чиито приходи надхвърлят два милиарда и половина лева през миналата година. Десетте финалисти представляват телекомуникациите, застраховането и финансите, информационните технологии, добивната и хранително-вкусовата промишленост, транспорта и логистиката.

Тази година организаторите учредиха и нова награда - за "модерни лидери", които помагат за просперитета и развитието на местната общност и страната. Тя е на името на покойния проф. Лъчезар Цоцорков, който е направил много за родния си край Панагюрище, и е послание към местните бизнес лидери, които правят много за градовете, в които живеят.