Американският бизнесмен Майкъл Струмейтис, известен още като Краля на марихуаната и Биг Майк, проявява интерес да инвестира в Северна Македония, пише скопският "Независен весник", отбелязвайки, че става дума за един от най-богатите хора в САЩ, които се занимават с производство на канабис за медицински цели.

Струмейтис в момента е на посещение в Скопие, като в своя профил в Инстраграм той сподели снимки от срещите си с представители на централната власт и градските власти.

Бизнесменът е осъществил срещи с премиера Зоран Заев, с кмета на община център Саша Богданович и с министъра на здравеопазването Венко Филипче.

"Македония има голям потенциал, развълнуван съм да обявя, че ще превърна страната в европейска суперсила на канабиса", написа американецът в своя профил в Инстаграм след срещата си със Заев.

Съпруга на Майкъл Струмейтис е българският модел Цеци Красимирова. Двамата вдигнаха пищна сватба през май тази година в каталунския курорт Ситжес, като организацията на събитието беше оценена на над 1 милион евро.