Утре, 30 май, в Sofia Event Center, ще се проведе второто издание на Next Level HR. По покана на списание "Мениджър", организатор на събитието, ще се срещнат изпълнителни директори, предприемачи, мениджъри и таланти, които имат твърди убеждения за кариерното развитие на всеки кадър и са готови да споделят експертизата си с присъстващите на събитието.

Форумът ще бъде открит с официалното приветствие към присъстващите от Ирина Щонова, заместник-министър на икономиката и индустрията. След нейните встъпителни слова ще се премине към дискусионната част, която е организирана в 3 панела.

В първи панел, озаглавен Brain drain & brain gain с обратен знак, модератор ще е Мирослава Маркова, мениджър отдел "Човешки ресурси" на "ВМ Финанс Груп" Зорница Янкова, директор "Човешки ресурси" в Аурубис България, проф. д-р Надежда Илиева, ръководител секция "Икономическа и социална география" - Национален институт по геофизика, геодезия и география в БАН, и Георги Ангелов, старши икономист в Институт "Отворено общество" ще обсъдят ключовите фактори за икономическия растеж на нацията. Един от тях е недостигът на пазара на труда поради демографския аспект емиграцията. Също така промяната на пазара на труда, който от локален стана глобален. Участниците в дискусията ще търсят решенията и инструментите на държавата, с които може да задържат хората. Освен тях ще се посочат и необходими политики, стимулиращи задържане на българите в страната и връщане на част от живеещите в чужбина. Ще бъде засегната и темата за хората, които не желаят да са част от пазара на труда, и възможностите за привличането им към него.

Втори панел ще започне с кратко видео, представено от Емилия Иванова, ръководител отдел "Човешки ресурси" в БОРИКА АД. Тя ще представи добрия опит на компанията с електронните трудови досиета. След което ще се премине към дискусията с тема Reinventing engagement. В разговора ще се включат Анна Габровска, ръководител "Култура и човешки капитал", Филип Морис България, Надя Василева, председател Българска конфедерация на по заетостта, и Христо Борисов, съосновател на ARS България. С помощта на модератора Мария Стоева, директор "Продажби и бизнес развитие" в "ManpowerGroup" България, ще се обсъдят възможности за увеличаване на ангажираността и мотивацията на служителите с различно работно време от 9 до 17 ч. в офис.

Ще се обсъдят възможности за прилагане на internal community и принадлежност в български трудов контекст, както и предимствата и недостатъците на 4-дневната работна седмица. Коментиращите ще засегнат резултатите в компаниите, въвели тази практика, което поставя на дневен ред въпроса за края на стандартните 40 часа. Няма да се подминат важните точки за постигне на баланс между работа и личен живот Mom-Friendly policies и work-life integration, които спомагат за постигане на работните цели. За този успех ще се засегне и участието на процеси, свързани с разнообразието, справедливостта, приобщаването и принадлежността в контекста на новите HR политики.

В трети панел се отделя заслужено внимание на новото поколение и неговия пулс. Елена Колева, заместник-директор в Прагматика, ще представи специално подготвено за форума представително проучване с основна тема Какво очаква поколението Z в България?. След създаване на реалната картина у нас по темата в дискусионен формат ще се включат проф. д-р Сашо Пенов, министър на образованието, Евгения Пеева, основател и член на УС на Фондация "Заедно в час", съосновател и изпълнителен директор на "Крисп Лабс" ООД, Николай Ников, представител на поколението Z, студент в Нов български университет, и Йордан Гинев, управляващ директор на DIGITALL за България и член на УС на AIBEST. Участниците ще обсъдят заедно възможни промени в образователната система, за да отговаря тя на бурното технологично развитие и спецификите в обучителния процес на идните поколения.

Коментиращите ще дадат и прогнози за професионалната реализация на поколение Z. Ще бъдат представени и очакванията на младите професионалисти към работната среда, условия на труд, очакван стил на лидерство и възможности за развитие на работното им място и защо е важно да му се осигури. С модераторската подкрепа на Мирослава Маркова, мениджър отдел "Човешки ресурси" на "ВМ Финанс Груп", ще се рамкират всички изброени аспекти на работните предизвикателства за кадрите и работодателите им.

Събитието е със свободен достъп срещу предварителна регистрация, която можете да направите тук. В страницата на събитието ще получите и повече информация за темите и участниците в дискусиите.

Dir.bg е медиен партньор на събитието.