Бившият британски вицепремиер Ник Клег обяви днес, че ще се присъедини към Фейсбук, за да помогне на американския интернет гигант да възстанови компрометирания си от скандали образ, предаде Франс прес.

Бившият председател на партията Либерални демократи изненадващо обяви решението си на страницата си във Фейсбук, без да уточнява какви точно ще са функциите, които ще изпълнява в Калифорния, където ще се настани.

Британската агенция Прес асосиейшън потвърди, че той ще оглави от понеделник службата по комуникации на Фейсбук, като се позова на информация, разкрита от "Файненшъл таймс".

51-годишният Клег става вицепрезидент на социалната мрежа, уточнява Асошиейтед прес.

Ник Клег бе вицепремиер в коалиционното правителство , ръководено от консерватора Дейвид Камерън между 2010 и 2015 година. Тази година партията му претърпя неуспех в парламентарните избори, което го изтласка извън властта, принуждавайки го да напусне и ръководството на партията.

Той е полиглот - говори английски, холандски, френски, немски и испански и е страстен еврофил, както и решителен противник на Брекзит. Клег обаче присъства по-малко на политическата сцена, след като загуби депутатското си място на предсрочните парламентарни избори през 2017 година