Делфин Арно, дъщерята на Бернар Арно, бе назначена за главен изпълнителен директор на модна къща "Кристиан Диор" (Christian Dior), а досегашният шеф Пиетро Бекари застава начело на водещата световна марка за луксозни стоки "Луи Вюитон" (Louis Vuitton). Това обяви днес в комюнике корпорацията "Луи Вюитон Моет Хенеси" - Ел Ве Ем Аш (Louis Vuitton Moet Hennessy-LVMH), цитирана от Франс прес и БТА.

Досега 47-годишната Делфин Арно бе заместник изпълнителен директор на "Луи Вюитон" и отговаряше за надзора на всички производствени дейности от 2013 г., след като преди това 12 години е работила в "Кристиан Диор".

"Назначаването на Делфин Арно бележи продължаването на пътя към изключителност в модата и кожените изделия. Под нейно ръководство привлекателността на продуктите нарасна значително , позволявайки на марката да скача от рекорд към рекорд. Острото й око и несравнимият й опит ще бъдат решаващи козове, за да продължим развитието на "Кристиан Диор". Това заяви Бернар Арно, цитиран в комюникето.

Петте деца на бизнесмена работят в групата Ел Ве Ем Аш. Антоан, най-големият син, беше назначен през декември за главен изпълнителен директор на холдинга "Кристиан Диор", който контролира Ел Ве Ем Аш, както и за вицепрезидент на съвета на директорите на холдинга. Той е и главен изпълнителен директор на "Берлути" (Berluti) , президент на "Лоро Пиана" (Loro Piana), имиджов директор, отговарящ за околната среда в Ел Ве Ем Аш и директор на Ел Ве Ем Аш.

Александр Арно е изпълнителен вицепрезидент на компанията за бижута "Тифани" (Tiffany). Фредерик Арно е главен изпълнителен директор на "Таг Хойер" (Tag Heuer), а Жан Арно, директор маркетинг и развитие на часовници за "Луи Вюитон".

По повод назначаването на Пиетро Бекари Бернар Арно изтъкна днес "изключителната му работа през последните пет години" в "Кристиан Диор". Според него "никой не се съмнява, че той ще направи марката "Луи Вюитон" още по-привлекателна и ще я поведе към още по-голям успех".

Милиардерът приветства и "страхотната работа", извършена от Майкъл Бърк след 10 години начело на "Луи Вюитон", която е позволила марката да спечели конкурентно предимство.

"Освен Луи Вюитон той спомогна за успешното интегриране на "Тифани" в групата", добави милиардерът в комюникето, уточнявайки, че Бърк "ще поеме нови функции непосредствено до него".

Бернар Арно, който е на 73 години, неотдавна стана заедно със семейството си най-богатият човек в света, изпреварвайки Илон Мъск, който е начело на "Тесла" (Tesla), "СпейсЕкс" (SpaceX) и "Туитър" (Twitter), според класация на "Форбс".