Бизнесите в България могат да вземат безвъзмездна помощ от Европейския съюз, която да достигне до 20 хил. лв. Програмата за финансиране е част от процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост, като ще бъдат раздадени 30 млн.лв., които ще влязат в българската икономика.

Целта на Европейския съюз е да се ускори процеса по дигитална трансформация на малкия и средния бизнес, като се внедрят различни решения - технологични и комуникационни за развитие в няколко направления - изработка на уеб сайтове, онлайн магазини, онлайн системи за обучение, системи за бизнес управление (CRM), както и изграждане и позициониране на бизнеса, благодарение на инструментите за дигитален маркетинг.

Един от стимулите за отпускане на безвъзмездна помощ е високият процент на кибератаки, които се осъществяват върху редица бизнеси не само в България, но и на територията на всички държави - членки. Причина за тях е недобрата защита на уеб сайтовете им като това засяга онлайн магазини, техните пощенски кутии, даните на потребителите и е риск за цялостното съществуване на бизнеса.

По процедурата за финансиране могат да се възползват търговци, по смисъла на Търговския закон или Закона за кооперациите, регистрирани не по-късно от 31.12.2019 година, както и реализирани приходи не повече от 123 000 хил.лв. Целта на програмата е да се възползват малките и средни предприятия, които бяха основно засегнати от кризата, породена от COVID-19, както и от високите цени на ресурсите, които използват.

снимка: Jump.bg

Минималният размер, който може да се получи като безвъзмездна помощ, е 3000 лв, а максималният праг е 20 000 лв. Задължително във фирмата, която кандидатства, назначените лица трябва да са повече от едно.

Можете да кандидатствате за проекта, като попълните кратката форма на уеб сайта - finansirane.eu, изтеглите резюмето на проекта и сверете дали критериите за оценка съвпадат с вашия бизнес и дали сте подходящ кандидат за паричната субсидия.

Местата са ограничени, както и сумата, която ще бъде разпределена между кандидатите.

Преди и след кандидатстването ви за проекта обърнете внимание на няколко ключови аспекта, които са свързани с бизнеса ви или тепърва предстои да изградите.

Заради високия брой на хакерски атаки, бизнесите трябва да се доверят на надеждни и сигурни хостинг услуги, които да им осигурят развитие в дигитална среда. Ако досега не сте обръщали внимание на онлайн присъствието си и тепърва вашият офлайн бизнес ще изгражда позициониране в Интернет, трябва да преминете през основните стъпки, като си закупите вашето домейн име и си вземете хостинг план, през който да управлявате бизнеса си онлайн.

Драгомир Желев, управляващ партньор на хостинг компания Jump.bg, съветва: "Добра новина е, че българските бизнеси ще получат безвъзмездна помощ, което предоставя страхотна възможност за развитие в една трудна икономическа обстановка на предстояща криза. Като хостинг доставчик на услуги за малкия и среден бизнес, постоянно виждаме различни проблеми на клиенти, които идват при нас и са претърпели хакерска атака, а данните на техните потребители са откраднати. Силно се надявам, че българските бизнеси ще се възползват максимално добре от предоставената им възможност, което ще спомогне за ускоряване на процеса по дигитализация в България. Съветваме бизнесите да избират решения, които ще им осигурят гъвкавост в услугата, прозрачни и достъпни цени, с които да валидират предположенията си, за да могат да растат."

Повече за Jump.Bg

Jump.bg е хостинг компания, която вече повече от 12 години е партньор на малкия и среден бизнес не само в България, но и в чужбина. Решенията, които предлагат на българския пазар са специализирани спрямо нуждите на малките и средните предприятия в страната. Можете да се възползвате от техните услуги, като се свържете за безплатна консултация с тях на адрес https://www.jump.bg/contacts.html

 

* съдържание на Jump.bg