Илон Мъск е обмислял да създаде стартъп за бонбони, за да се противопостави на Уорън Бъфет. Въпреки това, се отказва от идеята, след като провежда обширни тестове за вкус и не успява да намери шоколад или нуга, за да победи легендарния инвеститор, съобщава Business Insider.

Изданието припомня, че през май 2018 г. Бъфет обяви, че See's Candies, собственост на неговия конгломерат Berkshire Hathaway, има силна марка и лоялна клиентска база, която обезкуражава конкуренцията. Според него, би било глупаво Мъск да се опитва да предизвика производителя на шоколад със световна известност.

Мъск отговори на подигравката на Бъфет, като туитна, че отваря фабрика за бонбони. Разменените реплики между двамата изглеждаха като шеговита закачка, но главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX каза неотдавна в интервю за The Babylon Bee (консервативен сатиричен християнски сайт), че сериозно е обмислял начинанието и задълбочено е проучвал потенциала на този бизнес.

"Наистина експериментирах, като се опитвах да намеря някои атрактивни бонбони, които са много по-добри от другите на пазара", каза Мъск пред сайта за сатирични новини.

3e-news.net

Бъфет едва ли е бил изненадан да научи, че Мъск се е отказал. Легендарният инвеститор е използвал бизнеса със сладкарски изделия многократно, за да демонстрира трайната сила на марките и навиците на клиентите, както и трудността да се изпревари марка като Snickers.

"Ако една компания не предлага страхотни продукти и услуги, тя не трябва да е в бизнеса", каза преди време Бъфет.

"Има неща, с които може да се експериментира много, но има и неща, с които не бива да се шегувате, когато сте щастливи", каза Бъфет през 2002 г. на годишната среща на акционерите на Berkshire, визирайки газираните напитки и шоколадовите блокчета.