Лондонското летище ''Хийтроу'' отвори отново терминал, който не се използваше по време на пандемията от коронавируса, за да обслужва пътниците, пристигащи в момента от високорискови страни. Според критици стъпката дори е закъсняла, предаде Асошиейтед прес.

Великобритания забрани влизането на пътуващите от ''червен списък'' с 43 горещи коронавирусни точки, включително Индия, Бразилия и Турция. Британците и хора с британско жителство, завръщащи се от тези страни, подлежат на задължителна 10-дневна карантина в хотел. Други пътници, идващи от държави от ''кехлибарения списък'' като САЩ, могат да прекарат задължителната си 10-дневна карантина вкъщи в Обединеното кралство.

Имаше оплаквания, че пътниците от червения списък използват същата огромна зала за пристигащи на летищата като пътниците от други дестинации, макар и на отделни опашки, откакто карантините в хотелите бяха въведени през февруари.

От днес пристигащите от страни в червения списък ще преминават през терминал 3 на летището. Той бе затворен през април 2020 година, когато международните пътувания по въздух почти спряха, припомня АП.