Най-голямата спортна медийна компания в Европа - Ringier Sports Media Group, от която част е и най-големият спортен сайт в България Sportal.bg, навърши една година.

Ringier Sports Media Group (RSMG) има удоволствието да отпразнува своята първа годишнина, като в своето портфолио има 9 спортни медии в 7 държави. От стартирането си преди една година, групата бързо се превърна в динамична сила и движеща нова ера на дигиталните спортни медии.

Ангажиментът на RSMG да предоставя изключително съдържание, да използва авангардни технологии и да изгражда стратегически партньорства издигна групата начело в индустрията в България, Сърбия, Румъния, Унгария, Словакия и Португалия.

Ключовите постижения и акценти от успешната първа година на Ringier Sports Media Group включват:

Глобална експанзия: Ringier Sports Media Group разшири дейността си до няколко ключови пазара и установи силно международно присъствие. С офиси в България, Португалия, Сърбия, Румъния, Унгария, Словакия и Гърция, групата може ефективно да се ангажира с различни спортни общности по целия свят.

Стратегията на първо място в цифровите технологии: Ringier Sports Media Group разчита на своята стратегия на първо място в цифровите технологии, поддържана от най-новите технологии като системата за управление на съдържанието Sportal365 за предоставяне на вълнуващи и интерактивни изживявания на спортните фенове.

Завладяващо съдържание: Ringier Sports Media Group е обслужила повече от 300 милиона потребители с висококачествено и ангажиращо съдържание чрез своите различни платформи и канали до момента. От задълбочен анализ и експертно мнение до ексклузивни интервюта и репортажи. Групата ангажира и информира феновете.

Робин Линг, председател на Ringier Sports Media Group: "Ние сме изключително горди от това, което нашите невероятни екипи постигнаха само за една година. непрекъснато и стратегически инвестира в сектора на спортните медии с цел постигане на важна глобална позиция чрез консолидация на водещи марки дигитални спортни медии. Тези марки в момента включват Sportal Media Group в България със Sportal.bg и Sportal365, Gazeta Sporturilor и gsp.ro в Румъния, sportal.rs в Сърбия, sportal.hu в Унгария, sport.sk в Словакия, sportal.gr в Гърция и най-новото ни портфолио, A Bola в Португалия. Стратегическата инвестиция в базираната в Обединеното кралство LiveScore Group през 2022 г. допълнително подчертава глобалните стремежи на RSMG."

Стилян Шишков, главен изпълнителен директор на Ringier Sports Media Group: "RSMG разчита на модерни технологии и екип от опитни спортни журналисти и медийни професионалисти, за да предостави изключителна стойност на своите зрители и рекламодатели. Със силен акцент върху дигиталната експертиза и най-съвременните решения за дигитално публикуване, групата се ангажира да разшири и подобри своите съществуващи марки чрез стратегически инвестиции и разпределение на ресурси. Възхитен съм от забележителните постижения, които нашите екипи постигнаха само за една година, демонстрирайки нашия ангажимент да станем един от световните лидери в сектора на спортните медии."

Относно Ringier Sport Media Group (RSMG)

RSMG обединява лидерите на националния пазар в спортните медии с глобални технологични решения. С 9 и повече марки, които ще се присъединят, RSMG достига до милиони спортни фенове месечно в Европа. RSMG беше основана през лятото на 2022 г. като дъщерно дружество на базираната в Швейцария Ringier AG, медийна и технологична компания. Семейното предприятие вярва в предприемачеството, сътрудничеството, иновациите, доверието и смелостта от 190 години.

Относно Ringier AG

Ringier е швейцарска медийна и технологична компания. Групата се състои от около 140 компании в 19 държави, които управляват набор от водещи медийни марки, цифрови платформи и пазари. Почти 80 процента от оперативната печалба идва от дигиталния бизнес. Това прави Ringier една от водещите медийни компании в Европа. Семейният бизнес се основава на предприемачество, сътрудничество, иновации, доверие и смелост вече 190 години.