Юбилейната 50-та годишнина на българската строителна компания ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ постави началото на експанзията на компанията, която отвори представителен офис в Брюксел. Това далеч не е първият офис на "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ" извън пределите на страната. В своя 50-годишен опит, компанията изпълнява проекти в различни държави от региона на Източна, Югоизточна и Западна Европа, Близкия Изток и Африка.

Снимка: Главболгарстрой

Мария Габриел, евродепутати, дипломати, висши чиновници и браншовици присъстваха на специалната церемония в столицата на Европа.

"С тази стъпка искаме да допринесем за включването на компанията в дискусии, касаещи развитието на бранша и проследяването на прогреса по актуалните проблеми в сферата. Осъзнаваме приоритетите на Европа и искаме компанията ни да се движи на същата скорост и в същата посока" , каза по време на церемонията Калин Пешов, член на Надзорния съвет на "Главболгарстрой Холдинг".

Снимка: Главболгарстрой

Той допълни, че освен за комуникация с по-широк кръг от заинтересовани страни, Холдингът ще разчита на новото си представителство и за достъп до идеи от европейската общност, модерни подходи и технологии в строителната индустрия.

"Вашият сектор играе важно роля, генерирайки растеж и давайки отговор на икономическите, социални, енергийни и климатични предизвикателства", каза Мария Габриел, комисар за Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж , насърчавайки бизнеса да използват всики инстументи, които Комисията дава на разположение.

Кьетил Тонинг, председател на Европейската федерация на строителната индустрия, поздрави "Главболгарстрой" като основател на Българската строителна камара, член на Европейската федерация на строителната индустрия.

Снимка: Главболгарстрой

"Компания, която има петдесетгодишна история, очевидно е била способна да посрещне много предизвикателства, и следователно се е научила да ги предвижда и постоянно да се адаптира, каза той.

Представителният офис на "Главболгарстрой" се намира в сърцето на европейския квартал на Брюксел, на бул. "Белиар" 40, на ръка разстояние от европейските институции.

Откриването му съвпада със започването на новия петгодишен политически цикъл на европейските институции, с нов парламент, нова европейска комисия и нов председател на Съвета на ЕС.