Volkswagen AG обяви във вторник, че е подписала меморандум за сътрудничество с FAW-Volkswagen Automotive Co., според който китайското съвместно предприятие ще внася автомобили и части за тях за обща стойност около 62 милиарда юана (8,97 милиарда американски долара), съобщава агенция MarketWatch.

Германският автомобилен производител заяви, че сделката за внос е подписана по време на Китайското международно импортно изложение (CIIE) в Шанхай, което стартира между 5-и и 10-и ноември и което се очаква да привлече хиляди чуждестранни компании заедно с китайски купувачи, за да демонстрира потенциала за внос на втората по големина икономика в света в момент, когато Китай продължава да бъде въвлечен в търговска война със Съединените щати.

"С меморандума демонстрираме нашата увереност в по-нататъшния солиден растеж на автомобилния пазар в Китай", посочи Йохем Хайцман, който е главен изпълнителен директор на Volkswagen Group China.

Трябва да се има предвид, че FAW-Volkswagen Automotive е съвместно предприятие на Volkswagen с китайската компания FAW Car Co. Ltd.