Българският онлайн портал Dir.bg придоби 51% от Efficiency First Media, компанията, собственик на телевизионния канал WNESSTV и новия кулинарен канал Soul&PepperTV, който ще стартира на 1 юли.

Като съдружник с 49% в Efficiency First Media остава основателят и управляващ директор на телевизията Иван Тодоров.

Стратегическа цел за Dir.bg е да се позиционира като мултиплатформена медия чрез навлизането в нишови телевизионни проекти с добър потенциал за развитие със собствено ексклузивно съдържание.

С тази сделка Dir.bg навлиза на телевизионния пазар, а ЕФМ ще разшири аудиторията си онлайн. Това дава възможност за синергия между ТВ и онлайн, доказана в последните години със своята ефективност. Зрителите и потребителите ще могат да получават ежедневно ново и ексклузивно съдържание, а рекламодателите точно таргетирана и нишова аудитория в най-търсените сегменти .

----------------------------------------------------------------------------------------

Dir.bg е първият български онлайн портал, създаден през април 1998 година, c аудитория от близо 1,5 милиона уникални потребители месечно и над 35 млн. импресии, което го поставя на едно от водещите места сред българските онайн платформи.

Ефишънси Фърст Медия ООД създава WNESSTV през 2015 година, като първияуелнес телевизионен канал, a от 2018 година е с изцяло собствено съдържание. WNESSTV се разпространява до милиони домакинства в кабелните и сателитни оператори в цяла България. Излъчва сe още в Украйна, Хърватия и Северна Македония.