Dir.bg спечели две награди в 12-ата поредна класацията на b2b Media. Събитието отличава най-зелените компании в България. 

На церемония в аулата на Международното висше бизнес училище в София призовете за "Зелена медия" и "Технологии, IT продукти и услуги" бяха приети от председателя на Съвета на директорите на Dir.bg Моника Станишева, оперативния директор Иван Брайков и търговския директор на компанията Събина Ангелова.

"Зелена медия" е отличие за цялостно поведение и инициативи на медията. Класацията оценява политики към опазването на околната среда, въвличане на обществото в устойчиви инициативи, поддържане на предавания или рубрики за популяризиране на зелената идея, системни разследвания на проблеми с нарушения на законодателството за опазване на природното богатство, кампания за предотвратяване на еко-нарушения.

Моника Станишева получи отличието "Зелена медия" за Dir.bg от Надя Маринова, основател на b2b Mediа и организатор на конкурса.

"Искрено благодаря на организаторите за тази прекрасна инициатива, която се провежда за 12-и пореден път. Смятам, че по този начин насърчавате една много добра кауза за по-зелена България и по-зелено общество. За Dir.bg наистина е кауза да насърчаваме добрите инициативи, добрите практики, добрите идеи - на институции, на бизнес и на граждани.

Преди една година започнахме един прекрасен проект, който е свързан със Зеления преход в България. Едно събитие, което събира различни стейкхолдъри от бизнеса, от експертите и от европейските институции, за да говорим за успешния Зелен преход в България. Много благодаря, че забелязахте тази инициатива и че награждавате нашите усилия. За нас е чест да получим тази награда", заяви Моника Станишева. 

Снимка: Тед Георгиев/Dir.bg

Водещ критерий при подбора на участниците е да развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. Номинираните бяха разделени в 16 основни, 17 допълнителни категории и 3 специални награди. Вижте пълния списък на отличените компании тук: https://green.b2bmedia.bg/

Големият интерес към събитието показа, че зелените цели не са непостижими за България - всички над 800 участващи компании вече са отчели реализирането на устойчиви стратегии, действия и каузи за по-здравословна среда.

Снимка: Иван Коловос/b2b Media

"Тази награда е висока оценка за това, че Dir.bg развива своя бизнес като доставчик на медийни и дигитални услуги и информира своята аудитория, която се състои от няколко поколения българи, по отговорен към природата начин", добави Иван Брайков.

Ние от Dir.bg смятаме, че е време да започнем важен обществен разговор сега, за да бъде Зеленият преход честен, разбираем и справедлив. Ето защо съвместно с колегите от сайта 3е-news стартирахме дебата "ЗЕЛЕНИЯТ ПРЕХОД - решения и предизвикателства за България". Съвсем скоро, на 10 юни, предстои второто издание на този голям форум, което, надяваме се, ще получи още по-широк обществен отзвук. 

Снимка: Иван Коловос/b2b Media

Събина Ангелова и Иван Брайков

Снимка: Иван Коловос/b2b Media

Снимка: Иван Коловос/b2b Media