Порталът Dir.bg придоби 20% от най-успешното мобилно приложение със съвети за бъдещи майки Feia България. Дружеството е създател и собственик на първата българска серия мобилни приложения с медицинска информация. До момента Feia има пуснати на пазара три такива, посветени на бременността, детското развитие и захранването.

Приложението за бъдещи майки Feia Бременност е най-разпознаваемата апликация за информация за бременни жени в България. Годишно тя регистрира над 50 000 сваляния, има безупречна 4-годишна репутация и се радва на огромен интерес не само сред бременните жени, но и сред татковците, тъй като съдържа информация, специално посветена за тяхното участие в бременността.

През тази година приложението получи и награда за "Най-добро мобилно приложение" за 2022 на Mother and Baby Awards Bulgaria.

"Няма съмнение, че инвестицията ни във Фея ще доведе до допълнително стабилизиране на компанията и ясен фокус към държави от ЕС", коментира един от инвеститорите - д-р Димитър Георгиев. "Едно от нашите дружества работи с Фея от 2 години и резултатите са прекрасни. Убеден съм, че ни предстоят вълнуващи 2 години и навлизане в много чуждоезични пазари", добави той.

"Приложението е с богато съдържание и е с отлично техническо изпълнение. Това го прави предпочитано за 90% от бъдещите майки в България. Dir.bg също се довери като инвеститор на професионализма на основателите и партньорите в компанията", сподели Моника Станишева, председател на Борда на Директорите на Dir.bg. "Виждаме синергии в генерирането на контент и в маркетинга, което ще увеличи монетизацията и продажбите на реклама в дружеството и ще засили позициите му при предстоящото излизане на външни пазари", коментира още тя.

В средата на 2021 година 20% от дружеството бяха придобити от стратегически инвеститори със сериозни познания в бизнес сферата на Фея. Албена Ефтенова, д-р Начко Чалманов и д-р Димитър Георгиев направиха поредната своя инвестиция в иновативен и успешен бизнес, като допринесоха за допълнителен позитивен акцент в репутацията на Фея.

Фокусът на Фея е в посока излизане на външни пазари. Съдружниците преговарят с подобна компания в Румъния, планират отваряне на офис и предлагане на апликацията и в Австрия до края на годината, а след това и в другите немскоговорящи държави.