От днес Fibank (Първа инвестиционна банка) предлага на клиентите си с издадена дебитна или кредитна карта VISA услугата Apple Pay.

Дигиталният портфейл гарантира безопасен начин за плащане, като позволява на клиентите да избегнат предаването платежната си карта на други лица, докосването на физически бутони или боравенето с пари в брой.

За да извърши безконтактно плащане клиентът трябва просто да доближи своя iPhone или Apple Watch до платежния терминал. Апликацията се приема в магазини за хранителни стоки, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, молове и много други места.

Чрез нея потребителите могат да плащат бързо и удобно през iPhone, Apple Watch, iPad и Mac в приложения или в браузъра Safari, без да се налага да създават акаунти или многократно да въвеждат информация за плащане и доставка.

Гарантирана сигурност

Всяка покупка с Apple Pay е безопасна, защото е удостоверена с Face ID, Touch ID или парола за устройство, както и с уникален еднократен динамичен код за сигурност.

Освен всичко приложението използва силата на iPhone, за да защити всяка една трансакция.

Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта VISA с Apple Pay, действителните номера на картите им не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се присвоява Device Account Number - уникален акаунт номер на устройството, който се криптира и съхранява сигурно в Secure Element - сертифициран чип по индустриален стандарт, предназначен за безопасно съхраняване на платежната информация в устройството.

Настройката на Apple Pay е лесна

Просто отворете приложението Wallet на своя iPhone, докоснете "+" и следвайте стъпките за добавяне на кредитните или дебитни карти VISA на Fibank.

След като клиентът добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad или Mac, той може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство.

Клиентите ще продължат да получават всички награди и ползи, предлагани от картите на Fibank.