Изминалата една година обърка плановете на мнозина за това кога, къде и как да използват дните си от платения годишен отпуск. Развитието на пандемията постави прекалено много въпроси, на част от които и до днес няма ясен отговор. Кои мерки за безопасност са ефективни, в каква среда е най-сигурно пребиваването ни, за какво друго трябва да внимаваме, с какво да сме подготвени?

Все пак, много хора успяха да осъществят своите планове, поеха известна доза риск и не поставиха под никакво съмнение желанието си за почивка.

Но, имаше и не малко такива, които не намериха подходящата възможност и водени от своето лично усещане за проблема, оставиха полагаемите им се дни отпуск за едни по-добри времена.

В тази връзка, в нашите редовни анкети, през изминалата седмица ви попитахме - Успяхте ли да използвате платения си отпуск по време на пандемия?

  • 23% признаха, че са го използвали, но по принуда от работодател
  • 21% споделят, че обстановката не им е позволила да организират смислена почивка
  • 20% са се отдали смело на обичайните си почивки
  • 15% са използвали само част от отпуска си
  • 13% са почивали, но не са могли да се отпуснат напълно
  • 2% са използвали опция дните да им бъдат платени, но да не използват отпуск

Както сами виждате, едва един на всеки пет човека е ползвал отпуска си пълноценно. Което е доказателство, че живеем във времена, в които не можем спокойно да планираме своята активна почивка.

Участвайте редовно в нашите седмични анкети за предизвикателствата на работното място.