Близо година след старта на пандемията е време за много изводи. Оказва се, че има сериозни противоречия в мислите и очакванията на хората за това, дали е по-добре да изпълняват задълженията си в хоум офис условия или в обичайната работна офис среда. От една страна съществува сериозна носталгия към тръгването и прибирането от работа, сутрешното кафе и обедната почивка с колегите, до разговорите помежду ни и споделянето на интересни теми и проблеми. От друга, обаче, не са никак малко хората, които откриха себе си в уюта и удобствата на създадените си домашни условия.

Това ни провокира да ви попитаме в седмичната ни анкета: Какво най-много ви липсва от работата в офис среда? 

  • Като доказателство на по-горе казаното, точно по-равно е разпределението на гласовете ви "За" и "Против" работата в офиса. 38% споделят, че нищо не им липсва и се чувстват чудесно у дома, други 38% изпитват носталгия към комуникацията с колегите очи в очи.
  • За 12% се проявява отчетливо желанието да тръгват рано сутрин за работа
  • На близо 7% от хората им липсва утринното кафе с колегите в офиса
  • За 3% дългите обедни почивки са нещото, което връща в главата им мислите за офиса
  • Близо 3% признават, че им липсва удобството на социалните придобивки в офиса

Вероятно е интересен и въпросът, какво ни очаква в бъдеще, когато се върнем към реалността? През последните месеци много компании споделят, че очакват след време офисът да бъде от смесен тип. Това означава микс от работа в домашни условия, редуваща се с физическо присъствие в него. Мениджмънтът на компаниите ще решава кой модел е най-продуктивен, на базата на спецификата на индустрията, в която всеки от нас работи. В крайна сметка е важно качественото изпълнение на ангажиментите от всеки един служител и умението му да работи в екип, независимо от мястото на извършването им.

Участвайте редовно в нашите седмични анкети за предизвикателствата на работното място.