Въпреки добрите резултати и сравнително високата производителност на служителите си в домашна среда, повечето компании трудно биха приели възможността за бъдещо дългосрочно преминаване изцяло към хоум офис условия. Определено сред самите хора има привърженици и на двете възможности. Много от тях биха искали да се върнат към обичайната офис среда, но не са никак малко и тези, които намират своя комфорт при работата от вкъщи. Всички пък изразяват надежда, че наближава моментът, в който ще се завърне нормалността и тогава въпросът ще бъде разгледан официално от ръководствата на компаниите.

С тази тема беше свързан и въпросът ни през седмицата. Обсъждате ли в компанията ви възможността за дългосрочно преминаване към хоум офис?

  • 29% очакват всички да се върнат в офиса
  • 20% предвиждат комбинация от ангажименти в офис и от вкъщи
  • 16% споделят, че такъв въпрос въобще не е повдиган
  • 10% признават, че обсъждат активно възможността всеки сам да преценява къде и как да изпълнява ежедневните си задължения, според задачите си
  • 8% от хората пък споделят, че тази тема е обект на разговори, но все още само между колегите и не е разгледана официално

Пандемията изправи бизнеса пред редица предизвикателства, които поставиха на изпитание всеки един от нас. Все пак, успяваме да се справим с тях, показвайки нашите гъвкавост и адаптивност. А, какво ще представлява нашето работно място в бъдеще? Нека оставим времето да покаже.

Участвайте редовно в нашите седмични анкети.