Опитът показва, че въпреки поголовния ръст на имотите в столицата, търсенето няма индикации за стихване, напротив, продължава да се увеличава. Причините за това са много и не те са предмет на днешната публикация.

Търсите място, на което да откриете актуални оферти за продажби на апартаменти в София? Тук ще се опитаме да ви дадем няколко практични съвета как да намерите не само точния апартамент за вас, но и най-добрата сделка откъм сигурност и условия.

Може ли да се доверите на сайтовете за продажби на апартаменти в София

В търсенето на най-добрия имот за вас и вашето семейство, няма как да не сте започнали усилени интернет проучване.

Тук обаче опасността да попаднете на некоректен посредник не е никак малка. Отворените платформи за предлагане на всякакви оферти и качване на всевъзможни обяви са възможно най-лошият вариант при такова търсене. Собствениците на тези сайтове не се ангажират с никакви проверки на автентичността на обявите и тяхната коректност, затова първият ни съвет е да избягвате на 100% обаждането на обяви за продажби на апартаменти в София от такъв сайт.

Ако изберете конкретна агенция или строителна фирма ще бъдете ограничени откъм избор в първия случай - на посредник, а във втория - на имоти.

Може да разширите възможностите си като потърсите реномирана фирма, която се занимава с предлагане на обяви на различни предприемачески фирми и агенции. В България има няколко такива.

През последните години на хоризонта с имоти се отличава Oikia.com - български портал за недвижими имоти, който се занимава тясно с предлагането на имоти под наем и за продажба. Той е пряко свързан с италианска компания, лидер в сферата в Италия. Страхотно предимство е, че там може да разгледате обявите на различни агенции, но и частни лица. Съответно там може да потърсите и евтини апартаменти София от собственик.

Практични съвети за откриването на най-добрия имот за продажба в София

Предварително обмислете точно какви искате да са характеристиките на апартамента, който искате да закупите - брой стаи, големина, етаж, вид строителство, начин на отопление, големина на кооперацията, локация и максимален бюджет.

Оглеждайте се за подводни камъни като:

  • означаване на пълната площ, в която се включват и стените и общите части, вместо чистата такава;
  • прекалено разчупени форми на стаите и криви ъгли, които пречат на удобното разполагане на мебелите и може да наложат купуването на поръчкови такива;
  • липса на инфраструктура около имота;
  • високи такси за поддръжка на сградата.

В Oikia.com всички обяви са коректно описани с подробна информация за имота и възможност за контакт с лицето, публикувало обявата за връзка при интерес от имота.


Рекламен материал.