Ако премигнете, можете лесно да я пропуснете - най-тясната къща в Лондон, "сгушена" между фризьорски салон и лекарски кабинет, се предлага за продан за над 1 милион евро (950 000 лири), предаде Франс прес.

В най-тясната си част къщата е широка само 1,7 метра, допълва БТА.

Необичайният 5-етажен имот в квартал Шепърдс Буш първоначално е бил викториански магазин за шапки, със склад за стоката и жилищни помещения на горните етажи. Като спомен от миналото къщата е запазила малък прозорец, украсен с лампа във формата на бомбе.

За Дейвид Майърс, мениджър продажби в агенция Уинкуърт, която предлага имота за продан, цената му се обяснява с факта, че къщата, построена в края на 19-и или началото на 20-и век, представлява "уникална част от историята и магията на Лондон".

Размерите на къщата не са еднакви навсякъде.

Ако кухнята, разположена на мецанина, е най-тясното място, то тя се отваря към трапезария, която е почти двойно по-голяма. Зад френските прозорци се открива градина с широчина 2,5 метра.

Според Дейвид Майърс къщата е предназначена за "млада двойка или сам човек", които ще оценят красотата й такава, каквато е. Според мениджъра продажби имотът ще допадне на "арт" купувачи или "бохеми".