Коронакризата в известна степен помогна на имотния пазар да се балансира и може би ще доведе до по-устойчивото му развитие, коментираха от агенция за недвижими имоти пред БТА.

По нейни данни селските къщи са хит на пазара. От агенцията изтъкват, че такова оживление не е имало от 2007 г. насам. Интерес има към всички райони около големите градове в страната, както и около морските и планинските курорти.

Наред с това, от агенцията отчитат ръст на интереса към имотите в цялата страна, а не само към големите градове, които са съсредоточавали търсенето през последните години. Хората са по-гъвкави в работата си, а малките градове печелят със спокоен живот и повече лично пространство, коментират от агенцията.

Особено интересни стават ваканционните имоти на морето и в планинските курорти, които дават възможност за почивка на спокойствие и на собствена територия.

Интересът в големите градове продължава да бъде основно към новото строителство. Нараства интересът към парцели в регулация за строителство на къщи.

От агенцията наблюдават увеличение и на чуждестранно търсене - както от българи, живеещи в чужбина, така и от чужденци, които са в очакване на отпадане на ограниченията, за да дойдат на място да изберат новия си дом.