Една от най-добрите и сигурни типове инвестиции, които човек може да направи, остават недвижимите имоти, споделят от SUPRIMMO. Подобна покупка има няколко начина на възвръщаемост и е добре да помислим за всички тях, преди да предприемем действие. Винаги правете добро проучване на пазара и се посъветвайте с утвърдена агенция, която да ви даде по-добри насоки в избора.

На какви критерии трябва да отговаря инвестиционния имот според SUPRIMMO?

Когато купуваме недвижим имот с цел инвестиране, има няколко критерия, които е добре той да покрива, за да бъде ефективна възвръщаемостта. Ето и основните сред тях, според SUPRIMMO:

  • локация - колкото по-добра е локацията на дадено жилище или земя, толкова по-лесно ще успеете да го отдадете под наем или да го препродадете при нужда. Това е едно от основните неща, които трябва да гледате, когато правите такъв избор, казват още от SUPRIMMO;
  • без първи и последен етаж - в случай че купувате апартамент в кооперация, най-добре е да заложите на среден етаж. В противен случай може да ви се наложат неприятни ремонти, които да увеличат ненужно вложението ви, а никой не търси този ефект;
  • цена - един от най-основните фактори, когато искате да направите каквато и да е инвестиция, е цената, на която купувате. Най-добре е да се ориентирате към по-малки жилища, тъй като при тях търсенето е по-голямо, а цената по-ниска, казват от SUPRIMMO.

Все пак е важно и какъв вид възвръщаемост търсите. Дали целите да си върнете парите чрез отдаване под наем, или продажба. Направете добро онлайн проучване преди да вземете окончателно решение на какво да се спрете.

Какво означава "на зелено"?

Една от най-честите инвестиционни покупки са жилищата "на зелено". Това означава, че купувате най-често директно от строителя, още преди да е започнат строежа или в достатъчно ранен негов етап. Колкото по-рано се направи такава покупка, толкова по-евтино ще излезе тя. В такъв случай строителят е доволен, защото така си набавя част от парите за сградата, а вие, като купувач, сте доволен, защото ще платите много по-малка сума. Имайте предвид, че при тези обстоятелства, дивиденти от покупката си ще видите след няколко години, в зависимост от това колко време ще отнеме строенето, а също и изкарването на нужните документи, като акт 15, акт 16 и други. SUPRIMMO съветват, ако сте решили това да е вашият начин на инвестиране, то по-добре да заложите на сигурна и доказала се фирма, тъй като в противен случай стъпката може да се окаже рискова.

 

* съдържание на Suprimmo