Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева за въпроси, свързани с финансовата стабилност на Украйна, както и за възстановяването на страната след войната, предаде Ройтерс.

Обсъдихме с управляващия директор на МВФ Георгиева въпроса, свързан с осигуряването на финансовата стабилност на Украйна и подготовките за възстановяването след войната. Ние имаме ясни планове за сега, както и планове за бъдещето. Сигурен съм, че сътрудничеството между МВФ и Украйна ще продължи да бъде продуктивно, написа снощи Зеленски в Туитър.

Георгива също потвърди в Туитър, че разговорът се е състоял. Тя благодаря на Зеленски за разговора и посочи, че подкрепата е важна за полагането на основите за възстановяването на модерна и конкурентоспособна Украйна.

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че ще участва в срещите на срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка във Вашингтон тази седмица и ще поиска по-голяма финансова подкрепа за Украйна.