Върху бъдещето на икономиката, финансите и бизнеса у нас и в световен мащаб ще се фокусират водещи експерти и представители на компании по време на втората конференция на Darik Business Review за 2023 г. - "Darik Business Radar: Бизнесът през следващото десетилетие".

Форумът ще се състои на 19 октомври от 13.30 ч. в Hyatt Regency Sofia, като входът е свободен. Конференцията ще открие програмният директор на Дарик радио Константин Вълков.

Как летище София ще се превърне в петзвезден регионален аеропорт? Отговорът на този въпрос ще получим от главния изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро.

Той ще представи инвестиционната стратегия на оператора на летище София, която включва мащабна трансформация с акцент върху зелената енергия, чистата околна среда и устойчивото развитие.

Едни от най-дискутираните финансови теми у нас са цените на имотите и бъдещето на този сектор, критичен както за икономиката, така и за обществото. Изпълнителният директор на водещата у нас имотна агенция BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова ще хвърли светлина върху процесите и развитието му.

За първия в България взаимен фонд, който се управлява от изкуствен интелект, ще разкаже Марио Панков, Private banking Sales Support Officer в ОББ Асет Мениджмънт.

Възможностите за инвестиции на капиталовия пазар в България ще представи директорът "Корпоративно развитие" в Българска фондова борса Петър Кемалов.

Заедно с финансовия консултант Преслав Китипов, основател на SofiaWise, експертите ще се фокусират и върху инструментите за отговорно инвестиране.

На "Darik Business Radar: Бизнесът през следващото десетилетие" ще разберете още кои са професиите на бъдещето и как компаниите ще привличат и задържат таланти в новите условия на пазара. Тези и други теми от HR сферата ще бистрят изпълнителният директор на Adecco България Надежда Василева и Рая Стефанова, Client Service Director в Параграф 42.

Как ще изглежда бизнесът в новата реалност? Какви са иновациите, които го правят по-устойчив? Това са част от темите, върху които ще се фокусира дискусията между главния финансов директор за Клъстер Балкани в AstraZeneca Иван Рангелов, мениджъра Снабдяване с дървесина в Кроношпан България ЕООД Петър Дишков и Северин Въртигов, кънтри мениджър и търговски директор на Енери. Разговорът ще бъде воден от финансовия експерт и журналист Иван Нончев.

Поглед към банката на следващото десетилетие ще ни дадат главният икономист на УниКредит Булбанк Христофор Павлов и Магдалена Батинкова, Group Director, Enterprise risk and Compliance в tbi bank в дискусия с изпълнителния директор на Революшън Кредит Консулт Димитър Пенков.

Представители на стартъп сцената у нас пък ще разкажат как се ражда новият бизнес и какъв е пътят му към успеха. Вицепрезидентът по продажбите в Pollenity Владимир Василев ще хвърли светлина върху това как технологиите променят пчеларството, а основателят на Exaworks Елина Петрова ще ни даде поглед върху правилното управление на данни. Инвестиционният мениджър на Vitosha Venture Partners Камен Банковски и основателят на SoCyber Красимир Коцев ще добавят още теми от стартъп сцената.

Програма на събитието ще намерите тук.