Генералното консулство на България в Ню Йорк написа във Фейсбук: "Днес, на емблематично за бизнеса в Ню Йорк място, Кулата на Nasdaq на Тайм Скуеър, е качено дигитално поздравление по повод 17-тия рожден ден на създадената в България платформа Webit!"

"Nasdaq поздравява Webit за 17-ата им годишнина и неспирната им работа по насърчаване на иновациите и предприемачеството в глобален мащаб."

Nasdaq е една от най-големите борси в света, а световно известната им мултимедийна фасада в Манхатън, е един от символите на капиталовите пазари на Планетата.

За последните 17 години Webit се разраства до световна платформа за идеи за бъдещето на човешкия вид, в която участват световни политически и бизнес лидери, иноватори, едни от най-големите инвеститори и медии.

"Днес, 17 години след старта на Webit и превръщането му от български в глобален бранд, който получава поздрави за 17-ата си годишнина от цял свят, искам да благодаря на всички, които повярваха в нашата визия и мисия за бъдещето и България, на стотиците хиляди посетители на четири континента, на хилядите ни партньори, на екипа ни", каза д-р Пламен Русев, основател на Webit.

През 2006 г. д-р Русев успешно продава свой бизнес и се връща в България, където основава Webit.Foundation. Той споделя, че е избрал да се върне в родината си, за да може да помогне на хората в България да се реализират професионално, чрез създаване на възможности за тях да се чувстват щастливи, като част от общност от хора, които сами коват бъдещето си.

"Това, което започна като личен ангажимент - да давам обратно на обществото, което ми е помогнало да израсна, прерасна в размер и мащаб, за които никога не съм мислил и мечтал", сподели д-р Русев.

За 17 години Webit е привлякъл в България стотици инвеститори, а десетки от тях са направили инвестиция в екосистемата в страната; спомогнал е за откриването и развитието на десетки компании; изчисленията показват, че икономическият ефект за София е над 60 милиона евро от всяко международно издание на Webit в България.

Webit.Foundation работи с правителства на редица държави, но все пак най-важният и до днес смисъл е как помага на общността, в която се провежда, за да създава повече възможности и повече щастие за хората.

На 23-24 октомври в София тазгодишният Webit Festival ще се проведе със стратегическото участие на правителството на България. Правителства и бизнес лидери от цял свят ще дискутират промените в новата икономика, доминирана от изкуствен интелект и фокусирана върху устойчивостта. Роботи, дронове и експериментални прототипи ще кацнат в София и посетителите на Webit ще могат да се докоснат до тях и до бъдещето.

Повече информация може да се намери на сайта на Webit