В началото на месеца ни напусна инж. Ангел Ангелов, един от най-добрите специалисти в страната по енергетика. Част от житейския му и професионален път е свързана с мина "Черно море" и Топлофикация Бургас. През последните години той ръководеше ТЕЦ Сливен. За да изразят уважението и почитта си към него, колегите му решиха, фирмата да носи неговото име, а в двора й да бъде поставен бюст-паметник на Ангел Ангелов.

Решението беше спонтанно, обясни настоящият директор инж. Павлин Костов, цитиран от БНР. Ангел Ангелов почина след ковид, той беше много деен, до последно беше на работа и ние бяхме попарени от новината, допълни началникът.Тогава се появи и идеята за именуването, защото, ако не беше той, ТЕЦ Сливен отдавна щеше да е история, уточни Костов.Смятаме, че ценните хора, качествените хора трябва да бъдат почетени.

Ангел Ангелов застава начело на сливенското предприятие през 2008. Годината, в която фирмата е изправена пред финансов колапс, разказа инж. Костов. Тя е нямала комплексно разрешително, с което да има право да продължи да работи:

Клиентите от над 15 хиляди бяха спаднали до 3 хиляди. Единствената перспектива пред предприятието беше да бъде затворено и нарязано за скрап. В рамките на една година г-н Ангелов успя да направи всички действия, които бяха необходими, за да получим комплексно разрешително. Той въведе вече доста известни в страната предели на цените на гражданите.Така успя да задържи Топлофикация Сливен ,а фирмата да си върне клиентите.

Ангел Ангелов бе изключително интелигентен, умен човек, каза още инж. Костов:

Той успяваше да постига мечтите си, мога да кажа, че неговата голяма мечта беше свързана с иновативните горива. С внедряването и въвеждането на нови системи и технологии, а идеята бе за един по-чист въздух. Той още преди 10 години имаше визия в каква посока трябва да вървят нашата топлофикация и въглищните дружества като цяло.

Признателност към инж. Ангел Ангелов изрази и кметът на Сливен Стефан Радев. Миналата седмица той връчи на семейството почетен плакет за приноса му към града и общността.