е искаме гаранции, че няма да стават сривове като този с Търговския регистър. Това каза Камен Колев, заместник-председател на Българската стопанска камара (БСК) пред БНР.

"Нашето виждане е, че все още малко се електронизира администрацията. Близо една трета от всички регистри все още са на книжен носител. Оказва се, че това е било добро решение, ако се появят такива сривове, но все пак тези една трета книжни регистри, в които се рови, за да се предостави съответната публична услуга, трябва да минат в електронен вид, но със съответните гаранции, че информацията там ще бъде сигурна, достоверна. Реално със срива на Търговския регистър се блокира търговският оборот. Най-важното е да се убедим, че това, което действително е възстановено, е достоверно и няма да има подвеждане на бизнеса. Все още не сме убедени в това", посочи той. 

Колев допълни, че нещата не се оправят с една оставка.

"Ние не сме убедени, че като се смени шефът на агенцията с друг, нещата автоматично ще се оправят. Трябва дълъг период, в който да няма никакви проблеми с търговския регистър, да има сигурност, така че ние да се убедим в полезността и в бързината на тази публична услуга", каза още представителят на БСК.