Хиляди столичани и гости от страната и чужбина изпълниха днес ул. Оборище за традициония национален фермерски пазар на Цветница. Евродепутатът Ева Майдел и зам. кмета на София -Тодор Чобанов откриха събитието с новината, че пазара става месечен.

"Пазарът е чудесен и всеки голям европейски град има такъв. Радвам се, че в София вече ще се прави всеки месец. Това е чудесен начин да подпомогнем трудолюбивите български производители и да ги срещнем с потребителите в големия град. София има нужда от това", заяви Ева Майдел.

След тържествената част започна празничният концерт на "Софийския духов оркестър" и солистите на театър Стефан Македонски.

На площада зазвуча музика на Щраус. В паузите танцуваха фоклорен ансамбъл "Заря". По данни на организаторите от столичното дружество "Пазари Юг" ЕАД на пазара за очакват над 20 хил. посетители. Фермерите от цялата страна са над 100 и предлагат всичко за Цветница и Великден. Осигурени са и се подаряват над 7000 дръвчета. Занапред винаги ще имаме и културна програма. Предвиждаме още открита сцена за млади таланти", обещаха от "Пазари Юг".

Общинските съветници в София гласуваха миналата седмица всеки месец да се организира национален фермерски пазар на ул. Оборище.

Организатори на събитията са "Пазари ЮГ" ЕАД, Столична община и няколко фермерски организации. Те са под егидата на столичния кмет Йорданка Фандъкова.