Министерство на иновациите и растежа (МИР) работи за развиването на политика и действия, които да подкрепят изграждането на България като високотехнологична дестинация, където даваме висока добавена стойност на партньорите, подпомагаме реализацията на развойна и научна дейност на общините. Това коментира ресорният министър Милена Стойчева по време на официалната церемония Кмет на годината 2019-2023 г.

Тя, заедно с главния изпълнителен директор на Vivacom Николай Андреев, връчиха награди в категория "Смарт сити". Отличени бяха кметовете на Козлодуй (категория Малка община), Червен Бряг (Средна община) и Бургас (Голяма община).

"Така развиваме капацитета на общините и помагаме за по-добър живот на гражданите, а това е от изключително значение", коментира министър Милена Стойчева.

Зам.-министърът на икономиката Николай Павлов пък връчи награда в категория "Градска среда", предава Kmeta.bg. Той поздрави организаторите на конкурса, че за 11-та поредна година дават силен стимул на кметовете да прилагат нови решение и грижа за гражданите.

"Градската среда и добрият вид на населените места, както и икономическата им активност, са едни от стълбовете и основните фактори хората да живеят добре и да се развиват в родните си места."

Отличени бяха кметовете на Белослав (Малка община), Раковски (Средна община) и Ямбол (Голяма община).