От съобщение на Министерството на финансите (МФ), поместено на неговата интернет страница късно в сряда, става известно, че занапред ще публикува всички отговори по реда на Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Това МФ ще прави на интернет страницата си в рубриката "Открито управление".

Решението е по повод публикация на сайта BIRD.BG, в която, според МФ, манипулативно избирателно е представена само последната част от отговор на министерството, изпратен им на 18 август.

Става дума за решението по арбитражно дело, заведено към Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове към Световната банка между Суверенния фонд на Султаната Оман и Република България. (становището на МФ по делото - отговорът, за който става дума, е поместено на страницата му).

За да няма подобни "извадки" и манипулативни интерпретации на информации, предоставени по реда на ЗДОИ, отсега нататък Министерството на финансите ще публикува всички отговори по реда на ЗДОИ на интернет страницата си в рубриката "Открито управление", заяви министерството.