Британският заместник финансов министър Риши Сунак е определен от високопоставени членове на Консервативната партия да ръководи ново "икономическо супер министерство" след значителни промени в кабинета, очаквани през февруари,

съобщава днес вестник "Файненшъл таймс".

Консерватори, близки до премиера Борис Джонсън, казаха, че представянето на Сунак по време на предизборната кампания му е открило пътя към повишението като получи министерски портфейл при предстоящите промени.

Очаква се Борис Джонсън да създаде разширено министерство на икономиката, което да погълне министерството на външната търговия.

Според високопоставени консерватори Сунак е любимият министър на премиера - надежден партньор, на когото е била поверена задачата да предаде посланието на Торите, отчасти и защото е истински поддръжник на Брекзит.

Приятели на Сунак признават, че той все още не е напълно оформен участник в дебати. Когато заместил Джонсън в два телевизионни предизборни дебата, понякога изглеждал леко притеснен и прекалено неотстъпчив, отбелязва изданието.