На 7 април, в Литературен клуб "Перото"(НДК) и начален час 13.30, списание "Мениджър" представя резултатите от проучването, което проследява индекса на щастие в България. То се подготвя за четвърта поредна година по задание на медията от агенция G Consulting и социолога Живко Георгиев и е единствено по рода си национално представително изследване, посветено на личното и обществено щастие в страната ни.

Резултатите за 2022 година са в основата на дискусиите, които екипът на "Мениджър" организира в рамките на събитието днес. Медията събира на едно място експерти, представители на бизнеса, лидери на мнение от различни сфери и широка общественост, за да извлече повече полезни и задълбочени размисли за това кое прави хората щастливи, а оттам и по-продуктивни и целеустремени да променят света в положителна посока.

Предстоят дискусии обединени около три теми:

Щастието е в психичното здраве - участниците в този сегмент, търсят аргументи на тази теза: ако сме психично здрави,то ние сме по-автономни, успешни, емоционално зрели и свързани със света около нас. Ще бъдат поставени важни въпроси: Как се грижим за психичното си здраве? Какви са постпандемичните ефекти върху психичното здраве на обществото и децата?

Дискусията ще бъде модерирана от психиатъра д-р Ирина Лазарова и в разговора ще се включат психоаналитикът Весела Банова; психологът проф. д-р Маргарита Бакрачева; Ивайло Спасов, директор "Комуникации за социална промяна", УНИЦЕФ - България и социологът Живко Георгиев.

Във втория панел тематичният фокус е върху щастието на работното място: как може да бъде постигнат баланс между работата и личния живот, зависи ли щастието на компанията от лидера и неговата култура за щастието, може ли правилният кариерен избор да бъде генератор на щастие. Модератор на дискусията е Любов Кирилова, съосновател на "Хепинес Академи". Участници в разговора са Мария Стоева, ръководител направление "Продажби и Бизнес развитие" на ManpowerGroup България; Атанас Симеонов - предприемач, основател на Ocean Investments; Детелина Смилкова - председател на УС Българската асоциация за управление на хора.

Третият панел е под мотото "Щастието е в доверието" и е с модератор Красимира Величкова - съветник по въпросите на гражданското общество на вицепремиера Калина Константинова. Темата ще бъде разгледана през призмата на доверието към близкия свят, институциите и медиите. Участници в дискусията са Калина Константинова - заместник министър-председател по ефективно управление; проф. Георги Каприев - преподавател, Философски факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски"; Кремена Кунева - основател и председател на фондация "За Доброто"; Десислава Бошнакова - преподавател в НБУ.

Трябва ли да има държавна политика за подобряване щастието на нацията? Защо изчезва доверието към институциите/към информацията и медиите? Какви реални действия ще предприемат властта и институциите, за да повишат индекса на щастието на хората? Генерират ли общностите доверие или доверието ни прави общност? Как приемаме другия и го допускаме в общността/обществото? - отговорите очаквайте днес, от 13.30 часа.

Участието в събитието е без такса вход, но е необходимо да направите своята регистрация ТУК >>

Dir.bg e медиен партньор на инициативата.