Новото правителство има нова визия за държавния бюджет, бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса, различна от тази на служебното правителство. Работим по предложенията по бюджета, като сме готови ще ги обявим в публичното пространство. Това заяви пред журналисти министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков.

"Показателите в бюджета, който ще разработи новото правителство ще бъдат добри и, ако не са по-добри от тези, предложени от служебното правителство, няма да бъдат по-лоши", каза Гьоков в отговор на въпрос каква ще бъде минималната заплата за 2022 г., предложена от новото правителство.

"Майчинството през втората година ще бъде съизмеримо с минималната работна заплата", допълни още министърът.

"Имам уверението и на министър-председателя, и на финансовия министър, че ще има грижа за хората. Първото ни мото е нулева толерантност към корупцията, а второто е грижа за хората, за да преведем българите през този труден период на криза, така че те да се чувстват достойно", допълни Георги Гьоков.

"Другата воля и решимост на правителството е да няма хора, които живеят под прага на бедност", заяви министърът на труда и социалната политика.