Сдружение "Да запазим Корал" внесе жалба с основателна възможност за глоба от над 1 милиард евро по регламента за защита на личните данни срещу испанската фирма "Ибердрола Инмобилиария".

Българското дружество на фирмата е обявило на своята ограда, която загражда имот в плаж "Корал", че е поставило фотокапани за плажуващите.

Вижте снимки от плажа Корал >> >> >>

Така те ще бъдат идентифицирани без тяхното съгласие, а анализираните снимки ще бъдат изпращани в полицейското управление в Царево.

Плажуващите разбират, след като вече са снимани от фотокапаните, въпреки че фирмата е написала, че разрешава пешеходното преминаване през своя имот.

От сдружението "Да запазим "Корал" очакват Комисията за защита на личните данни да направи детайлно разследване на казуса.

Къмпингарите и плажуващите се оплакват, че подходът към плажа е ограничен от всички страни. Освен с колове, преди по-малко от седмица, един от пътищата към плажа осъмнат с изсипано огромно количество земна маса върху него - с цел допълнително затрудняване на достъпа до плажа.

От "Да запазим "Корал" се притесняват, че заграждането на пътя е само първата стъпка към строежа на масивни обекти около и на плажа.

(Очаквайте подробности)