"Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 млрд. лева. Там са и парите 3,9 млрд. лева на Сребърния фонд и около 4 млрд. лева европейски средства. Не са разблокирани и не са харчени пари", заяви бившият служебен премиер Гълъб Донев в предаването "Лице в лице".

Той бе категоричен, че служебният кабинет не е пипал фискалния резерв. "Не се страхуваме от ревизия", добави Донев.

Довчерашният служебен премиер коментира и появилата се в медии информация, че в последните дни на управлението на служебния кабинет са били разпределени 4 милиарда лева за ремонта на пътищата през следващите четири години.

"Не знам как сме ги раздали дали в чувалчета, или сакчета. Това е втората лъжа ден, след като служебното правителство предаде властта. Няма никакви преведени пари на пътно-строителни фирми. За първи път служебното правителство провежда обществени поръчки по пътното строителство. За да се проведат тези обществени поръчки, те са стартирали в средата на февруари, сега са на финален етап. Няма нито един подписан договор и нито един преведен лев. Това го направихме, за да не се окаже редовното правителство в ситуацията, в която се оказахме ние - август встъпваме и няма нито един договор за пътно поддържане, за пътни ремонти, за зимното поддържане", категоричен бе Донев.

"За 10 месеца няма корупционен скандал или сигнала за нещо извън закона срещу член на правителството", подчерта бившият служебен премиер.

"Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени. Голяма част от тях поискаха да бъдат освободени от мен преди да дойде редовното правителство. За мен буди недоумение фактът, че двете най-големи парламентарно представени коалиции нямат кадри за втория ешалон на властта и оценят положително работата на служебния кабинет и експертизата на зам.-министрите. Това е нормалната практика", заяви още Донев. Той подчерта, че е освободил около 50-60 души.