Българката Габриела Кирова се превърна в център на внимание на редица влиятелни чужди медии с усилията си да подобри имиджа на България по света. Участвайки в многобройни благотворителни инициативи, нашата сънародничка от години провежда множество срещи с представители на световния политически и бизнес елит, а заради приноса си към хуманитарни каузи е приета и от главата на Католическата църква папа Франциск.

Със своята новаторска инициатива "Повече жени във властта" (More Women in Power) филантропът Габриела Кирова запалва искрата на глобално движение, което дава възможност на жените да се активизират и да заемат полагащото им се място начело, пише Оливия Уошингтън в CEOweekly. Като далновиден съосновател на тази динамична организация, Габриела е на мисия да разруши бариерите между половете и да насърчи равенството, като отвори врати за жените в политиката и на ръководни позиции в големите корпорации. Нейният непоколебим ангажимент за овластяване на млади, образовани български жени, които са придобили международна известност чрез обучението си в чужбина, е доказателство за нейната вяра в неизмеримия потенциал на жените да създадат по-добър, по-хармоничен свят, четем в статията.

Габриела е истински борец за равенство, която, проявявайки смелост, е основала организация с благородна цел: да разчупи стереотипите, които пречат на жените да достигнат върховете на властта. Нейната отдаденост я накара да оспори самото определение за власт, отказвайки да приеме свят, в който жените са изключени от неговите структури. Като политически активист в България, Габриела безстрашно проправя пътя за ново поколение лидери, вдъхновявайки млади хора от всички краища на света да се присъединят към нея в изграждането на гражданско общество, което защитава прогреса и демокрацията. Нейната визия е за надежда и трансформация, докато работи неуморно, за да създаде по-светло бъдеще за България и извън нея, пише авторката.

Наред с филантропските си занимания, Габриела е процъфтяващ предприемач, оставяйки своя отпечатък като моден дизайнер и бизнесмен. Нейната известна марка, Gabriella&Wolf, въплъщава съвременен обрат на концепцията "Красавицата и звяра", демонстрирайки елегантността и уравновесеността на жените и амбицията и състраданието на мъжете. Отдадена на устойчивостта и достъпността, Габриела основа своята модна марка с визията да направи модата етична и достъпна. Тя също така протяга своята добронамерена ръка към различни благотворителни каузи, като дава възможност на младите предприемачи да се свързват с инвеститори и да реализират своите брилянтни идеи.

Оливия Уошингтън подчертава, че с непоколебима страст Габриела носи в сърцето си любовта си към България, своята съкровена родина. Неуморните й усилия да допринесе за неговото развитие нямат граници. Тя вижда България като основна връзка между Европа и Турция, със стратегическо значение за европейския внос, и признава нейното стратегическо значение в пейзажа на европейския внос. Ето защо Габриела активно участва в новаторски проект за създаване на устойчив град, където хората могат да процъфтяват безопасно, да отглеждат собствени зеленчуци и да използват силата на възобновяемата енергия чрез иновативни фотоволтаични и водни електроцентрали.

Наскоро Габриела получи специална покана от папа Франциск за лична среща във Ватикана. Нейната непоколебима подкрепа за различни организации в Рим, които помагат на бездомни хора, на нуждаещи се хора, привлече вниманието на папата. Габриела е добре известна с усилията си на филантроп, като активно подкрепя каузите на УНИЦЕФ и се се включва в престижни събития като "Луизавиарома" (Luisaviaroma) и Благотворителната гала на УНИЦЕФ в Капри, Италия. Нейният ангажимент да оказва положително въздействие върху обществото й спечели признание и възможност да се срещне лично с папа Франциск.

Габриела е живо въплащение за мъдрата мисъл: "Ти си толкова голям, колкото са големи мечтите ти." С непоклатима убеденост тя вярва, че всеки може да постигне своите стремежи с решителност. Според Габриела жените трябва да разчитат на собствените си сили, да използват обществените ресурси и да се стремят да създадат по-светло бъдеще за всички. Историята на Габриела отразява силата на безграничните мечти и решителните действия.

Непоколебимата амбиция на Габриела е да бъде катализатор на промяната, вдъхновявайки жените в световен мащаб да завземат властови позиции и да дадат мощен пример за бъдещите поколения. Тя вижда България като страна с огромен потенциал и привлекателна инвестиционна дестинация. Габриела с нетърпение очаква деня, в който Европейският парламент приема закон, налагащ значително представителство на жените във всеки парламент на държава от ЕС, в идеалния случай поне 40%, и и в който една забележителна жена се издига до първата жена министър-председател на България.

Със своята решителна решимост Габриела е готова да окаже трайно въздействие и да проправи пътя към едно по-приобщаващо и справедливо бъдеще, се казва в зключение на статията на Оливия Уошингтън в CEOweekly.

Друго издание - The American Reporter, започва статията си за Габриела Кирова така:

Габриела Кирова е жена, постигнала успехи на много фронтове. Произхождайки от причудливо село, сгушено в българската провинция, възпитанието на Габриела я пропити с вечни ценности, които ще оставят незаличима следа в нейния път. Жаждата й за знания е възпитана в уважаваната езикова гимназия "Симеон Радев", където тя попива от добродетелите на образованието и състраданието.

"Въоръжена с непоколебима страст към върхови постижения, Габриела преследва своите академични начинания в престижния Университет за национално и световно стопанство в София, получавайки както бакалавърска степен по финанси, така и магистърска степен в авангардната област "Развитие на интелигентни градове", пише Кайл Матюз.

Водена от непоколебимата си страст да оказва положително влияние върху света, Габриела се е потопила в множество благотворителни начинания. Тя е ревностен защитник на устойчивостта и активно участва във визионерски проект, който има за цел да създаде самодостатъчен град, където хората могат да процъфтяват в безопасна среда, отглеждайки собствена храна и генерирайки възобновяема енергия. Нейните алтруистични усилия надхвърлят границите, тъй като тя посвещава времето си на подкрепа на домове за сираци в България и си сътрудничи с инициативи в двореца Сейнт Джеймс (най-старият дворец) в Лондон.

Като страстен политически активист, отдадеността на Габриела в насърчаването на равенството между половете се простира отвъд просто участието й в новосформираната партия "Продължаваме промяната" през 2021 г., пише авторката.

Заедно със своя приятел тя основава организацията "Повече жени във властта" през 2022 г., застъпвайки се за увеличено представителство на жените в политиката и корпоративното ръководство. Габриела твърдо вярва, че равенството между половете е не само основно човешко право, но и решаващ елемент за един хармоничен, проспериращ и устойчив свят.

"Повече жени във властта" се стреми да създаде възможности за жените да участват активно в политиката, проправяйки пътя за процъфтяване на едно по-приобщаващо и демократично общество.

Историята на Габриела е гоблен от издръжливост и решителност, фар на надежда за онези, които искат да изковат по-светло бъдеще. Нейният непоколебим плам към модата, филантропията и политиката я издигнаха на преден план като пионер за жените не само в България, но и по целия свят, заключва статията в The American Reporter.

Габриела Кирова е родена в Перник, но житейският й път я отвежда в Лондон. Високо образована, мотивирана и възпитана в духа на традиционно патриархално българско семейство, тя е съосновател на организация, чиято основна цел е да създаде възможности за равно участие на жените в политиката. Но Габриела определя като своя най-важна мисия промяната на масовата представа за България по света.

"Ние сме народ с изключително древна история, по нашите земи се е зародила първата европейска цивилизация, българският принос за създаването на свещената кирилица е огромен, днешните българи са хора с много висока обща култура" казва Габриела Кирова и продължава: "Мисля че ние, като народ, заслужаваме по-добра съдба. Имаме всичко. Плодородна земя, прекрасна природа и климат, добри и образовани граждани. Просто трябва да представим това, което притежаваме по подобаващ начин навън. Не само ние да знаем много за света, но и светът да узнае много за България, като дестинация, в която е добре да се инвестира и като страна, която може да има своето достойно място на геополитическата карта."

Както разбираме, големи американски медии описват Габриела Кирова като граждански активист за правата на жените, филантроп и човек, борещ се за по-добро бъдеще на родината си. Заглавието на "The Аmerican reporter" е повече от впечатляващо "Габриела Кирова, която вдъхновя промяната в България и извън нея".

На въпроса как си обяснява тази известност в Европа и САЩ Габриела Кирова отговаря: "Аз съм нормална българска жена и майка. Съдбата ми отреди да живея доста дълго време извън България и да създам редица контакти. Страната ми е направила много за мен, иска ми се и аз да направя нещо за нея. Може б, Виктор Юго е бил прав, когато е казал, че "няма нищо по-силно от идея, чието време е дошло".