Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да искаме да влезем в тази чакалня", каза пред Би Ти Ви министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му няма държава, която да е приела еврото като валута и сега да се оплаква.

"Не считам, че животът ще поскъпне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и сега. Ще има много повече ползи за нас", категоричен е министърът.

Той добави, че това ще бъде много положително и за големия бизнес, като по този начин ще бъдат привлечени повече инвестиции в страната.

 Караниколов посочи, че процентът на безработните продължава да спада. "Безработицата е 5,2%, това е рекорд", каза министърът.

Той цитира и данните, според които средната работна заплата в страната се е повишила с 11%, но борбата за квалифицирани кадри продължава.

"Това ще го видят и всички други българи в чужбина, че нещата тръгват нагоре", посочи Караниколов, макар и да не било много бързо.

 Министърът коментира, че правителството прави всичко възможно да елиминира дисбаланса в доходите в отделните региони на страната.

"България е демократична държава, всеки българин има право да посещава такива страни - това е негово решение, негово право" - така Караниколов коментира посещението на лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров в Крим.

Той допълни, че позицията за Крим, която е на българската държава е и негова позиция.

Министърът добави, че макар и номинация на партия "Атака", той представлява българското правителство като министър.

На въпрос дали ако "Атака" реши да излезе от управлението Караниколов ще ги последва, той отговори, че ще съобрази с политическото решение на партията.