Западните Балкани ще се превърнат в строителна площадка. Това е най-явният резултат от Срещата на върха за интеграцията на държавите от региона, отчетена от премиера Бойко Борисов по време на Виенския бизнес форум.

В първата си публична изява след вчерашната кулминация на Българското европредседателство, Борисов направи емоционално изказване пред премиерите от балканските държави.

Премиерът Бойко Борисов обърна внимание на множеството инфраструктурни проекти, които ще се осъществят след срещата на върха и транспортната свързаност, до която ще доведат. "Те са не само за Западните Балкани, те са в полза на Гърция, в полза на Румъния, в полза на България, в полза на Турция."

Борисов се похвали с големите успехи на срещите, провели се в София. "И Зоран Заев вчера все едно папа избрахме. Имаме новина, ще се разберем за името. Всички пляскат. Беше доста приятно. Западните Балкани се превърнаха в една от най важните теми за ЕС", категоричен е Бойко Борисов.

"Така, както ми се подиграваха в България, защото ние много обичаме да се подиграваме в България, не знам при вас как е, но темата Западни Балкани така се вдигна, че сега всички големи геостратегически играчи искат да дойдат да участват в София на тази тема", каза Борисов.